Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στα δικαστήρια ο 78χρονος που προκάλεσε την τραγωδία στην Αίγινα

Συγγενείς των θυμάτων τον «υποδέχθηκαν» με αποδοκιμασίες και πετώντας του αντικείμενα

Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκε ο 78χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Ο ηλικιωμένος πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων υπό τις έντονες αποδοκιμασίες συγγενών της τραγωδίας. Του επιτέθηκαν φραστικά και του πέταξαν αντικείμενα.

Με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και συνοδεία στελεχών του Λιμενικού, έφυγε στις 8 το πρωί από την Αίγινα και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ναυτικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι, το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Από την σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του, καθώς και ένας άνδρας 40-45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό της θάλασσας, από βατραχανθρώπους του Λιμενικού.

Στο σκάφος, εκτός από τον 44χρονο πατέρα και την άτυχη 5χρονη κόρη του, επέβαινε και ο 9χρονος γιος του, που ευτυχώς σώθηκε, ενώ η μητέρα είχε μείνει στο ξενοδοχείο, και έπαθε ισχυρό σοκ μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα.

Η κατάσταση των τραυματιών

Ως προς τους τραυματίες πιο σοβαρά είναι η 29χρονη αλλοδαπή τουρίστρια η οποία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό της πόδι και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση.

Ένας 16χρονος, που φέρει τραύματα στον φάρυγγα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Δύο ακόμα μεταφέρθηκαν στη Νίκαια με θλαστικά τραύματα και κατάγματα, ενώ στο 401 διακομίστηκε ένας αστυνομικός, που έκανε διακοπές και επέβαινε στο τουριστικό σκάφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ