Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Είχαν κρύψει 113 κιλά κάνναβης σε αγροτική έκταση (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν από την αστυνομία ένας 59χρονος από την Αλεξανδρούπολη και η 34χρονη σύντροφός του

Συνολικά 113 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, σε 99 συσκευασίες, είχαν επιμελώς κρύψει σε αγροτική έκταση στον Έβρο, ένας 59χρονος κάτοικος Αλεξανδρούπολης και η 34χρονη Ρωσίδα σύντροφός του, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Η σημαντική ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε ιδιοκτησία του 59χρονου, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πηγές έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για θέματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς και ναρκωτικών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη χώρα, με σκοπό τη μετέπειτα εξαγωγή τους, με τον 59χρονο να έχει ηγετικό ρόλο σε αυτήν.

Σημειώνεται ότι από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών εισήχθη στην Ελλάδα από την Αλβανία και «αποθηκεύτηκε» στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπισμού της, με σκοπό τη μετέπειτα εξαγωγή της στην Τουρκία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ