Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 20χρονου σπουδαστή στην Πεντέλη

Ομολόγησε ένας 22χρονος φίλος του που προσήχθη στη ΓΑΔΑ

Ο 22χρονος που προσήχθη το βράδυ της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ ως ύποπτος δολοφονίας και ληστείας σε βάρος 20χρονου σπουδαστή των ΤΕΙ είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης.

Το θύμα είχε βρεθεί πρωινές ώρες της 14ης Μαΐου 2016 από διερχόμενο περιπατητή, μέσα σε θάμνους σε χωμάτινο δρόμο δίπλα στον περιφερειακό δρόμο Πεντέλης-Νέας Μάκρης, στη θέση Άγιος Πέτρος στην Πεντέλη. Η οικογένεια του άτυχου σπουδαστή τον αναζητούσε και είχε δηλώσει την εξαφάνισή του από το σπίτι του στα Γλυκά Νερά στις 10 Μαΐου.

Όπως προέκυψε, είχε δολοφονηθεί δύο ημέρες νωρίτερα, απογευματινές ώρες, και η σορός του ήταν σε προχωρημένη σήψη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε τρία τραύματα από κυνηγετικό όπλο, σε κεφάλι, θώρακα και κοιλιά. Δύο από τους κάλυκες είχαν βρεθεί δίπλα στο πτώμα, ενώ τραγική ειρωνεία αποδείχθηκε το γεγονός ότι ένας από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν στην Πεντέλη για να παραλάβουν τη σορό ήταν, κατά σύμπτωση, θείος του 20χρονου.

Στα ίχνη του δολοφόνου έφθασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολύμηνη έρευνα και ανάλυση όλου του προανακριτικού υλικού, κατά την οποία διαπιστώθηκε η εμπλοκή του.

Ο 22χρονος αναζητήθηκε και βραδινές ώρες της Τετάρτης εντοπίστηκε να κινείται με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Γέρακα. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν, κινήθηκε εναντίον τους με το όχημά του και επιχείρησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, που είχε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Εντός του αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα χασίς, μία σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι.

Εξεταζόμενος, ο 22χρονος ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε τον 20χρονο φίλο του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δράστης και θύμα είχαν τον τελευταίο καιρό προσωπικές διαφορές μεταξύ τους.

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, φυσίγγια κρότου, πιστόλια τύπου ρέπλικα και ένα αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ τύπου ρέπλικα.

Τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας