Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ανάλυση πραγματογνώμονα για την φονική πορεία της Πόρσε

Στο «μικροσκόπιο» για τις αιτίες του φρικτού δυστυχήματος

Κάθε ώρα που περνάει και νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο παρκινγκ της εθνικής Οδού στην Θήβα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια 33χρονη μητέρα και το τρίχρονο παιδί της.

Ο εμπειρογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προσπάθησε να προσεγγίσει τις συνθήκες του δυστυχήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά και κυρίως το βίντεο που κατέγραψε τα μοιραία δευτερόλεπτα της σύγκρουσης. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα οι συνθήκες που οδήγησαν την Πόρσε που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης δεν έχουν αποσαφηνιστεί και θα δοθούν λεπτομέρειες μετά την έρευνα, ωστόσο δήλωσε ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου έφτανε τα 170 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ έκανε την εκτίμηση πως και με 120 χλμ θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα.

«Τα δύο αυτοκίνητα μετά την τρομακτική πρόσκρουση εκτινασσόμενα έπεσαν πάνω στο παρακείμενο κτίσμα και κυριολεκτικά εξαϋλώθηκαν», είπε ο πραγματογνώμονας, συμπληρώνοντας πως «Από το βίντεο φαίνεται ότι ο οδηγός είναι σαν να μην υφίσταται. Εχει χάσει τη δυνατότητα επιβράδυνσης του οχήματος, έχει χάσει απόλυτα τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο πάει όπου θέλει, όπως θέλει», είπε επίσης ο κ. Μαδιάς, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχουν τα ελαστικά: «Για το αυτοκίνητο τα ελαστικά είναι το Α και το Ω. Οπως και ο άνθρωπος, όταν περπατάει με υποδήματα που γλιστράνε, θα πέσει κάτω. Εμείς οι πραγματογνώμονες σε τέτοιες περιπτώσεις το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι τα ελαστικά. Τα ελαστικά πρέπει να αλλάζουν μετά από κάποια χρόνια, ανεξάρτητα με το πόσο χρησιμοποιούνται. Επειτα από 3,5-4 χρόνια πρέπει να αντικαθίστανται».

Δείτε το βίντεο με την ανάλυση.

Πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων ΑΝΤ1 από realmedialive

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ