Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Στοπ» σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – 8 συλλήψεις

Μέλη του κυκλώματος μετέφεραν με Ι.Χ. στα σύνορα συνολικά 8 αλλοδαπούς

Επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται σε διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια σε χώρες του εξωτερικού.

Συνελήφθησαν συνολικά τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 28, 48 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, για «Εγκληματική Οργάνωση» και «Μεταφορά μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα».

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (03-03-2017), στην Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ύψος της εξόδου για Ευζώνους, εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος συλληφθείς, στο οποίο επέβαιναν συνολικά οκτώ (8) αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων ένας (1) ανήλικος.

Επίσης, εντοπίσθηκε και δεύτερο προπορευόμενο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 48χρονου με συνεπιβάτη τον 36χρονο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκοπός των διακινητών ήταν η έναντι χρηματικού ποσού μεταφορά των αλλοδαπών στα ελληνικά σύνορα, απ΄ όπου στη συνέχεια θα εξέρχονταν από την ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι αγρότες – Συνεδριάζει η Επιτροπή Μπλόκων
Ευρεία σύσκεψη των Ομοσπονδιών, Αγροτικών, Κτηνοτροφικών, και Μελισσοκομικών Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί σήμερα
Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι αγρότες – Συνεδριάζει η Επιτροπή Μπλόκων
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στη Νέα Υόρκη - «Ο καπιταλισμός εάλω!»
Χόρεψε το «σαν απόκληρος γυρίζω» σε στίχους και μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη και χειροκροτήθηκε από Έλληνες ομογενείς - Έγινε viral το βίντεο
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στη Νέα Υόρκη - «Ο καπιταλισμός εάλω!»