Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αστυνομικός υποδιευθυντής συνελήφθη για δωροληψία και εκβίαση!

Μετά από καταγγελία ιδιώτη ότι του πρότεινε «κάλυψη» σε επιχείρηση που διατηρεί

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού υποδιευθυντή, ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία και εκβίαση κατ' εξακολούθηση προχώρησε χθες η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός υποδιευθυντής ζήτησε και έλαβε χρηματικά ποσά για να του παρέχει «κάλυψη» σε επιχείρηση που διατηρεί και να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους δημοσίων υπηρεσιών.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση χθες στο γραφείο του, ο αστυνομικός υποδιευθυντής παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται επίσης ένας υπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου. Οι δύο τελευταίοι δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ