Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δίωξη για υπόθεση πλαστών ενσήμων – Στις 300.000 η ζημιά για το δημόσιο

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος συνταξιούχου, πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ  ...

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος συνταξιούχου, πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ Παλλήνης και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για υπόθεση πλαστών ενσήμων που εξασφάλιζε έναντι αμοιβής σε ασφαλισμένους.

 Η δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του υπαλλήλου αφορά τα αδικήματα της απάτης, ψευδών βεβαιώσεων και πλαστογραφίας, κατηγορίες που του αποδίδονται σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο κατηγορούμενος συνταξιούχος, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του μετά από εισαγγελική έρευνα, φέρεται, ενόσω υπηρετούσε στο ΙΚΑ, να αλλοίωνε καρτέλες ενσήμων ασφαλισμένων στον Οργανισμό, προσθέτοντας, κατά παραγγελία των ενδιαφερομένων, πλαστά ένσημα, τα οποία καταχωρούσε στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 31 περιπτώσεις όπου ο υπάλληλος παρενέβη σε καρτέλες ασφαλισμένων, ζημιώνοντας τελικά το Δημόσιο με ποσό που υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εντόπιζε την "πελατεία" του μέσω ενός λογιστή που είχε ρόλο μεσίτη ανάμεσα σε ασφαλισμένους και "τον αρμόδιο" στον ΙΚΑ.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος έχει εντολή να εντοπίσει κάθε εμπλεκόμενο ιδιώτη ή και υπάλληλο του ΙΚΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας μετά τις ταυτόχρονες φωτιές
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας μετά τις ταυτόχρονες φωτιές
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους