Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Κέρκυρα «μετράει τις πληγές της» μετά τη σφοδρή κακοκαιρία

Ζημιές σε ελαιώνες, αλλά και κατολισθήσεις άφησε πίσω της η θεομηνία - Χωρίς ρεύμα για 24 ώρες πολλές περιοχές

Σε καταγραφή ζημιών στη νότια Κέρκυρα, που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου, προχωρούν κλιμάκια του δήμου, που μετέβησαν σήμερα στην πληγωμένη Λευκίμμη και τις γύρω περιοχές.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους ελαιώνες της περιοχής, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του περιφερειακού δικτύου.

Πολλές περιοχές έμειναν το τελευταίο 24ωρο χωρίς ρεύμα, ενώ συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν, προκειμένου να μετακινήσουν δέντρα και κλαδιά από το εθνικό δίκτυο.

Κλειστό έμεινε σήμερα και το 1ο δημοτικό σχολείο Λευκίμμης, προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές στη σκεπή του, αλλά και στο προαύλιο.

Πολλές περιοχές στο νότιο τμήμο του νησιού μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ξερίζωσαν δέντρα, παρέσυραν κεραμίδια από τις στέγες των σπιτιών και μετακίνησαν βαριές μαρμάρινες πλάκες από το νεκροταφείο της Λευκίμμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Οίκος: «Λανθασμένη προσέγγιση» η κατάληψη πανεπιστημιακών κτιρίων
Ο Τζον Κίρμπι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την κατάληψη ενός κτιρίου του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη
Λευκός Οίκος: «Λανθασμένη προσέγγιση» η κατάληψη πανεπιστημιακών κτιρίων