Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σαρώνει ο «Θησέας» - Εκκένωση λόγω βροχών σε οικισμό στην Καρδίτσα (Video)

Εκκένωση κατοίκων σε περιοχή της Καρδίτσας

Προληπτική εκκένωση του πληθυσμού στον οικισμό "Μαύρικα" του δήμου Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, λόγω της υψηλής στάθμης, μετά την έντονη βροχόπτωση, του παραπόταμου του Καλέντζη, Καράμπαλη, ο οποίος ρέει στις παρυφές του οικισμού.

Οι περίπου 500 Ρομά που κατοικούν στον οικισμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο του 4ου γυμνασίου Καρδίτσας, όπου και φιλοξενούνται, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η στάθμη του παραποτάμου σιγά σιγά κατεβαίνει.

Το «έστρωσε» σε περιοχές της Λάρισας

Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη κακοκαιρία έχουν δημιουργήσει ακραία καιρικά φαινόμενα στα παράλια του νομού Λάρισας, με αποτέλεσμα σε διάφορα σημεία η θάλασσα να έχει βγει στην άσφαλτο και στο οδικό δίκτυο. Την ίδια ώρα αρκετό νερό κατεβάζουν και τα ρέματα της περιοχής δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε Αγιόκαμπο και Βελίκα.

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες και στα ορεινά του νομού Λάρισας. Στο Λιβάδι της Ελασσόνας «το έχει στρώσει», ενώ μηχανήματα του δήμου επιχειρούν ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Χιονίζει στα ορεινά Στερεάς και Βόρειας Ελλάδας

Οι ουρανοί άνοιξαν από χθες βράδυ στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής, ενώ χιονίζει στα ορεινά και όλης της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα όσοι οδηγοί πρόκειται να μετακινηθούν σε αυτές τις περιοχές να είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όσοι οδηγοί θα κινηθείτε προς ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας, της Βοιωτίας και της βόρειας Εύβοιας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας αλυσίδες, ενώ στις πεδινές περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τις παγίδες στους δρόμους, που δημιουργούνται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr, larrisanet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Όλα έτοιμα για το Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αφετηρία την Πέλλα, ενώ αύριο στον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας...
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά
«Η πιθανή εκλογή του κ. Μπελέρη θα είναι μια πολύ δυνατή φωνή στην καρδιά της ευρωπαϊκής οικογένειας » προσθέτει ο Σταύρος Καλαφάτης
Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά