Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σπείρα διαρρηκτών έκλεβε επιχειρήσεις στην Πέλλα - Λεία €52.000

Δικογραφία από την αστυνομία σε βάρος 4 ατόμων - Έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις

Eξακριβώθηκε η δράση σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές επιχειρήσεων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας.

Την σπείρα αποτελούσαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 21, 35, 21 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατά περίπτωση αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δράστες από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018, έχοντας διαφορετική σύνθεση μεταξύ τους, διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε περιοχές της Πέλλας. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπολογίζεται στις 52.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα εμπλέκονται σε διαρρήξεις δύο επιχειρήσεων και ενός αποθηκευτικού χώρου, από όπου αφαίρεσαν συνολικά ένα όχημα, εργαλεία και εξοπλισμό, αξίας 31.000 ευρώ, σε διάρρηξη χώρου στάθμευσης οχημάτων, από όπου αφαίρεσαν τις μπαταρίες 7 οχημάτων και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, σε 3 κλοπές σταθμευμένων οχημάτων καθώς και μια κλοπή μπαταρίας σταθμευμένου οχήματος.

Τρία από τα κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, εντοπίσθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ