Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καβάλα: Τι λέει το Νοσοκομείο για τον επί 17 χρόνια «γιατρό»… χωρίς πτυχίο

Σάλος από την υπόθεση του άνευ πτυχίου γιατρού στην Καβάλα

Σάλος έχει προκληθεί εδώ και περίπου 24 ώρες μετά την αποκάλυψη πως επί 17 χρόνια άνδρας εκτελούσε καθήκοντα γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας χωρίς να έχει πτυχίο (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά). Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν μέσω ΦΕΚ ανακλήθηκε ο διορισμός του στο εν λόγω νοσοκομείο μετά από 17 ολόκληρα χρόνια λόγω της έλλειψης πτυχίου ιατρικής.

Τη μεγάλη του έκπληξη εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, αναφορικά με την υπόθεση. Ο κ. Κροκίδης υπογράμμισε πως ο Ιατρικός Σύλλογος της Καβάλας δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά το συμβάν με τον γιατρό, για τον οποίο ωστόσο μίλησε με καλά λόγια όσον αφορά τον χαρακτήρα του. Επισήμανε πάντως, ότι εφόσον υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση πάνω στο επίμαχο ζήτημα και ανακύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, θα προχωρήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ανακαλείται η απόφαση διορισμού ενός γιατρού που είχε τοποθετηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στη θέση Επιμελητή Β΄ της Παθολογικής Κλινικής από το Φεβρουάριο του 2001, και έκτοτε εργαζόταν ανελλιπώς στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, λόγω έλλειψης πτυχίου ιατρικής.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Τάσος Καρασαβόγλου, μιλώντας στο ΑΠΕ–ΜΠΕ επιβεβαίωσε το εν λόγω περιστατικό, περιορίστηκε ωστόσο να δηλώσει ότι θα κινηθούν από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου, όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Δείτε το επίμαχο ΦΕΚ. 

Κύκλοι του νοσοκομείου Καβάλας αναφέρουν ότι από τα μέσα του Ιανουαρίου είχε γίνει γνωστό το πρόβλημα που ανέκυψε με την επαγγελματική επάρκεια του εν λόγω γιατρού, μετά από διασταυρώσεις και επικαιροποιήσεις που είχαν γίνει στα επιστημονικά δεδομένα του ιατρικού προσωπικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μαζεύονται τα αντικείμενα από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη
Αίτημα από τη δομή «Εις το Όνομα του Άλκη» προς το δήμο Θεσσαλονίκης, για δημιουργία μνημειακού χώρου στο σημείο
Θεσσαλονίκη: Μαζεύονται τα αντικείμενα από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη
Χαμάς: Καταθέτει τα όπλα αν δημιουργηθεί ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967
Η στρατιωτική πτέρυγα θα διαλυθεί αν ιδρυθεί πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, είπε αξιωματούχος της οργάνωσης
Χαμάς: Καταθέτει τα όπλα αν δημιουργηθεί ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967