Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θρήνος για τον στρατιώτη που αυτοπυροβολήθηκε στην Ημαθία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Συγκίνηση σε όλη την Ελλάδα

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο ο αδόκητος χαμός του 20χρονου οπλίτη που αυτοπυροβολήθηκε εχθές ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού σε μονάδα της ΜΕΡΥΠ (Μεραρχία Υποστήριξης) στην Ημαθία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, γύρω στις 16.30 το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν στη σκοπιά, ο νεαρός άνδρας αφαίρεσε τις τρεις πρώτες αβολίδωτες σφαίρες του υπηρεσιακού του τυφεκίου και κατόπιν έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

Ο 20χρονος, που επρόκειτο να απολυθεί σε περίπου έναν μήνα, δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε προβλήματα με την θητεία του. Μάλιστα, στην ίδια μονάδα του «315 Συνεργείου Περιοχής Τεχνικού» υπηρετούσε και ο δίδυμος αδερφός του, ο οποίος είχε ήδη λάβει την άδεια απόλυσής του.  

Ωστόσο, πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν προβληματισμένος σχετικά με προσωπικά θέματά του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι του νεαρού, βρίσκεται πολύ κοντά στο στρατόπεδο όπου γράφηκε εχθές τόσο απρόσμενα για τους δικούς του ο τραγικός επίλογος της ζωής του.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΓΕΣ για τον θάνατο του στρατιώτη

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, στις 03 Μαρτίου 2018, και περί ώρα 16:30, ο Στρατιώτης Κ. Δ., ετών 20, που υπηρετούσε σε μονάδα της ΜΕΡΥΠ στην περιοχή της Ημαθίας, τραυματίσθηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του τυφέκιο, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού.

Οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται αρμοδίως.

Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάστιγα οι υδροκλοπές στην Ποτίδαια - «Γυρίζουν ρολόγια, μετατρέπουν υπόγεια σε σπίτια»
Μέσα στο 2026 καταγράφηκαν περίπου 60 περιστατικά υδροκλοπών σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας
Μάστιγα οι υδροκλοπές στην Ποτίδαια - «Γυρίζουν ρολόγια, μετατρέπουν υπόγεια σε σπίτια»
Σοβαρές ζημιές από καταιγίδα στη Δράμα: Έπεσαν δέντρα και στύλοι, πλημμύρισαν δρόμοι
Η τεράστια ποσότητα νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους
Σοβαρές ζημιές από καταιγίδα στη Δράμα: Έπεσαν δέντρα και στύλοι, πλημμύρισαν δρόμοι
Σχέδιο για 10ήμερη εκεχειρία στο Ιράν – Σενάριο γενικευμένου πολέμου εξετάζει ο Τραμπ
Δέκατη συνεχόμενη νύχτα αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράν – Η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις σε Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Ιορδανία
Σχέδιο για 10ήμερη εκεχειρία στο Ιράν – Σενάριο γενικευμένου πολέμου εξετάζει ο Τραμπ