Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σπείρα έκλεβε ΙΧ και τα πουλούσε με παραποιημένα στοιχεία - Λεία €50.000

Δικογραφία από την αστυνομία σε βάρος 4 ατόμων που δρούσαν σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας

Εξιχνιάστηκαν κλοπές αυτοκινήτων και εξακριβώθηκαν τέσσερα μέλη της σπείρας που έκλεβε τα οχήματα και στη συνέχεια τα πουλούσε παραποιώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την αστυνομία και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι φερόμενοι ως δράστες, στη συνέχεια τα πουλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο οικονομικό κέρδος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε, ότι τα άτομα που ταυτοποιήθηκαν, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2017, ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών οχημάτων.Έχει εξακριβωθεί ότι αφαίρεσαν 9 οχήματα από περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, τα οποία πούλησαν.

Επίσης εξακριβώθηκε ότι κατά το παρελθόν χρησιμοποίησαν ακόμη 5 οχήματα, τα οποία είτε είχαν αφαιρέσει, είτε αγόρασαν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς πλαισίου.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων, 3 ανδρών ηλικίας 35, 42 και 53 ετών, καθώς και μίας 47χρονης, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία και απάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ