Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προφυλακιστέοι 4 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας ακόμη 12 κατηγορούμενοι

Προφυλακίστηκαν τέσσερις από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους για το κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων από δημόσια νοσοκομεία στο εξωτερικό.

Οι κατηγορούμενοι, που πήραν το δρόμο για τη φυλακή, είναι μία φαρμακοποιός, ένας συνταξιούχος νοσηλευτής του Λαϊκού και δυο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου, που σύμφωνα με την κατηγορία, φέρονται να είχαν κομβικό ρόλο στην οργάνωση. Χθες, απολογήθηκαν συνολικά εννέα άτομα, ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας 12 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος φέρεται να είναι «εγκέφαλος» της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν εκείνος που έδινε οδηγίες στα μέλη, επικοινωνούσε μαζί τους και καθόριζε τις τιμές της αγοράς.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ερευνάται ο ρόλος υπεύθυνων φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ, αλλά και τουλάχιστον οκτώ γιατρών για τους οποίους δεν έχει εξακριβωθεί εάν εντάσσονται στην οργάνωση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου από την παράνομη δράση των μελών του κυκλώματος ανέρχεται σε τουλάχιστον 13.690.375,95 ευρώ και αντιστοιχεί στην αξία 14.401 φαρμακευτικών σκευασμάτων την περίοδο δράσης της οργάνωσης 2013-2016, όπως προέκυψε από τα τιμολόγια.

Το κύκλωμα υπεξαιρούσε φάρμακα που είχε πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο και τα διακινούσε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, σε πολύ υψηλότερες τιμές.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν