Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προσπάθεια εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Περίπου 20 άτομα πέρασαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου και προσήχθησαν από την αστυνομία

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπάθησαν να εισβάλλουν σήμερα το πρωί μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας». Ήταν λίγο μετά τις 08.00 όταν περίπου 20 άτομα πέρασαν από την εξωτερική πύλη στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, ενώ επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν κάποιοι εισήλθαν και μέσα στο υπουργείο. Μετά από την εισβολή, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, αναφέρει ότι «σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου». Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ τα άτομα αυτά «αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό». Όπως διευκρινίζεται, όλοι τους προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σε δική του ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα λόγω της απεργίας πείνας που ξεκίνησε με αίτημα να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Να τελειώνουμε με τις δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους. Γι' αυτό λοιπόν, τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη» αναφέρουν στην ανάρτησή τους τα μέλη της ομάδας.

«Προστασία» του Ρουβίκωνα από την κυβέρνηση «βλέπει» ο Κ. Μητσοτάκης

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για «προστασία» του Ρουβίκωνα από την κυβέρνηση.

«Ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ‘κανονικότητα’ του κ. Τσίπρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ