Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάνω από 7.500 ανήλικοι σε όλη την Ελλάδα δέχονται φροντίδα από την ΑΡΣΙΣ

Τι αναφέρει η οργάνωση με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Περισσότεροι από 7.500 ανήλικοι, Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, δέχονται τη φροντίδα των υπηρεσιών της ΑΡΣΙΣ σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όπως τονίζεται σχετικά, «τα Κέντρα Υποστήριξης Νέων προσφέρουν ψυχοκοινωνικές, εκπαιδευτικές και νομικές υπηρεσίες ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας του παιδιού, ενώ η Υπηρεσία προστασίας ανηλίκων αιτούντων άσυλο συμπαραστέκεται υλικά, νομικά και ψυχολογικά σε παιδιά που εντοπίζονται στα σημεία πρώτης εισόδου και σε κέντρα προστατευτικής φύλαξης ασυνόδευτων ή έχουν υποστεί κακοποίηση ή έχουν πέσει θύματα εμπορίας και ομηρίας».

Παράλληλα, στην ΑΡΣΙΣ, οι ομάδες της Κινητής Μονάδας Κοινωνικής Εργασίας στον Δρόμο (Street Work) φροντίζουν για τον εντοπισμό και την επιτόπια κοινωνική έρευνα ανηλίκων που ζουν κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες στο δρόμο και ο Ξενώνας Βραχείας Φιλοξενίας Ανηλίκων στεγάζει παιδιά κι εφήβους, θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εμπορίας και διακίνησης. Προστατευτικοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας (Safe Zones), τέλος, εντός των χώρων υποδοχής προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών, καλύπτουν βασικές ανάγκες των ανήλικων για ασφάλεια, στέγη, υγειονομική περίθαλψη, ψυχοκοινωνικής και νομική υποστήριξη.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους