Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σχέδιο για να ελαφρύνει η Μόρια – Μετακινούνται 900 πρόσφυγες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Κάτω από 5.000 αιτούντες άσυλο θα διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχείς και Ταυτοποίησης της Μόριας στα τέλη αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σήμερα με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά θα μετακινηθούν 100 άτομα σε δομές που έχουν ετοιμαστεί στο εσωτερικό της Ελλάδας, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχει σχεδιασθεί η μετακίνηση άλλων 800 ατόμων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, σήμερα στον καταυλισμό του ΚΥΤ διαμένουν 5.793 αιτούντες άσυλο, 1.242 διαμένουν στον καταυλισμό που διαχειρίζεται ο Δήμος Λέσβου στον καρά Τεπέ. Συνολικά στο νησί διαμένουν σήμερα 7.292 αιτούντες άσυλο. Στα άλλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, διαμένουν σήμερα σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 1.486 αιτούντες άσυλο στη Χίο και 4.2016 στη Σάμο.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Πώς περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας όταν πήρε φωτιά το σπίτι τους στα Γιαννιτσά την ώρα που διάβαζαν για τις ενδοσχολικές εξετάσεις
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του
Σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και της αυτοδιοίκησης, συνέδεσε το όνομά του με τη ίδρυση μεγάλων μουσείων μουσείων
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του