Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Θα γίνουν 30 κατακόρυφες γεωτρήσεις για γεωθερμική ενέργεια – Έργο προϋπολογισμού €300.000

Τριάντα κατακόρυφες γεωτρήσεις θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα στον αύλειο χώρο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στο πλαίσιο της ενεργειακής του αναβάθμισης. Παράλληλα θα εγκατασταθεί αντλία θερμότητας που θα τροφοδοτεί το κτίριο με τη γεωθερμική ενέργεια.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας κλειστού τύπου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Με την ολοκλήρωσή του εκτιμάται ότι θα μειωθεί σημαντικά το κόστος τόσο για την θέρμανση όσο και για την ψύξη του Διοικητηρίου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό για τον νομό Κιλκίς έργο, καθώς το Διοικητήριο θα αποτελέσει το πρώτο δημόσιο κτίριο του νομού που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι άκρως οικολογική και συνάδει απόλυτα με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και χαρακτήρα του σύγχρονου κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Έργα αποκατάστασης ύψους 1,4 δισ. ευρώ ξεκινoύν το καλοκαίρι στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία