Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εθνικά επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών

Τι αναφέρει το περιφερειακό συμβούλιο σε ψήφισμά του για το θέμα

«Ως επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια» χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών σε ψήφισμα του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Στο ψήφισμα τονίζεται ότι «απαιτούμε από  τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή ξεχωριστά να την καταψηφίσουν, ειδικότερα οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας». Σημειώνουν επίσης ότι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα τον λόγο «θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός» και ότι «η  ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη σήμερα και στο μέλλον».

Η συζήτηση, που ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης, προκλήθηκε μετά από αίτημα του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γιώργου Δακή, ο οποίος και εισηγήθηκε την πρόταση ψηφίσματος, ενώ υπήρξε και δεύτερη πρόταση ψηφίσματος από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Φώτη Κεχαγιά.  Οι δύο προτάσεις εν μέσω ενστάσεων, εντάσεων και αποχωρήσεων από τη διαδικασία συγχωνεύθηκαν σε μία. Έτσι, η απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος ελήφθη κατά πλειοψηφία, με 16 υπέρ, πέντε κατά και τέσσερα λευκά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Έργα αποκατάστασης ύψους 1,4 δισ. ευρώ ξεκινoύν το καλοκαίρι στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης
Σε συνάντηση με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, συζήτησαν για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης