Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Από γρίπη ο τραγικός θάνατος 5χρονης στην Κρήτη

Το σπαρακτικό μήνυμα του παππού στην εγγονή – Για σπάνια περίπτωση κάνουν λόγο οι γιατροί

Θλιμμένη και μουδιασμένη εξακολουθεί να είναι η Κρήτη από τον αδόκητο χαμό του μικρού κοριτσιού που έσβησε μέσα σε λίγες ώρες στο ΠΑΓΝΗ, βυθίζοντας τους δικούς της ανθρώπους στο πένθος και προκαλώντας βαθύ πόνο ακόμη και όσους δεν γνώριζαν από κοντά την μικρή Εύχαρις.

Αυτό που έγινε γνωστό λίγες ώρες μετά το τελευταίο «αντίο» του κοριτσιού και μετέδωσε το neakriti.gr, το γεγονός ότι ο ιός της γρίπης Η1Ν1 ήταν εκείνος που προκάλεσε και το θάνατο της 5χρονης.

Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουήλ Λουμπούνη, Προϊστάμενο Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr « Η 5χρονη είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης του ΠΑΓΝΗ και πλέον μιλάμε για το πρώτο θανάτου ανήλικου στην Κρήτη που εξέπνευσε από Η1Ν1.

Ωστόσο αναμένονται με ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από την Αθήνα, όπου έχουν σταλεί εργαστηριακά δείγματα. Καθώς όλα συγκλίνουν στο γεγονός να υπήρξε εμπλοκή λοίμωξης του μηνιγγιτιδόκοκκου, λόγω της γρίπης με αποτέλεσμα να προκληθεί κεραυνοβόλο σηψαιμικό σοκ και το παιδί να καταλήξει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Λουμπούνη «το κοριτσάκι στάθηκε ιδιαίτερα άτυχο καθώς αν και εφόσον επιβεβαιωθούν και τα εργαστηριακά αποτελέσματα των Αθηνών, μιλάμε για ένα θανάσιμο συνδυασμό γρίπης και μηνιγγιτιδόκοκκου, που δεν επέτρεπε σε καμία περίπτωση να μπορεί να αντιδράσει ο οργανισμός θετικά».

 

Το τελευταίο αντίο

Η αυλαία έπεσε για την μικρή που δεν πρόλαβε να χαρεί τις χαρές της ζωής το μεσημέρι της Δευτέρας. Στο Ναό Εισοδίων της Παναγίας στα Νέα Αλάτσατα την αποχαιρέτησαν με σπαραγμό η οικογένεια της και οι δικοί της άνθρωποι. Αποχαιρέτησαν το κοριτσάκι τους που δεν θα το ξαναδούν πλέον καθώς το ίδιο ξεκίνησε το δικό του μοναχικό ταξίδι από τόσο νωρίς.

Συλλυπητήρια μηνύματα έχουν κατακλύσει και τα μέσα κοινωνικές δικτύωσής. Σε σελίδες της οικογένειας συγγενείς φίλοι και γνωστοί εκφράζουν την οδύνη και τον πόνο τους χαμό του κοριτσιού.

Μεταξύ αυτών χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση του παππού του μικρού κοριτσιού κ. Γιάννη Χατζηανέστη:

 

 

Το χρονικό

Η μικρή μεταφέρθηκε με πυρετό στο ΠΑΓΝΗ προχθές το μεσημέρι. Εισήχθη αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και μετά πήγε στη Μονάδα Παίδων»,

Στη ΜΕΘ Παίδων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί της ειδικής ομάδας αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών από διάφορες ειδικότητες, το παιδάκι άφησε την τελευταία του πνοή. «Δυστυχώς, μετά τα μεσάνυχτα (σ.σ. της Κυριακής) το παιδί κατέληξε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου.

 

Σπάνια περίπτωση

«Εφόσον επιβεβαιωθούν και οι εξετάσεις,ρόκειται για σηψαιμία μηνιγγιτιδικοκκική και όχι μηνιγγίτιδα. Με άλλα λόγια, το μικρόβιο δεν είχε προλάβει να κάνει καν μηνιγγίτιδα. Είχε καταλάβει το αίμα. Στις περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, συμβαίνει “κατακλυσμιαία”. Δεν μπορεί να κάνει κανείς κάτι για να προλάβει», τόνισε ο κ. Λουμπούνης.

Πάντως, η περίπτωση της μικρής θεωρείται εξαιρετικά σπάνια, καθώς, όπως επισήμανε ο κ. Λουμπούνης, το κοριτσάκι δεν πρόλαβε καν να νοσήσει με μηνιγγίτιδα, με το μικρόβιο να περνά απευθείας στο αίμα και να προκαλεί σηψαιμία.

Πηγή: neakriti.gr

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη