Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελένη Αντωνιάδου: Η Θεσσαλονικιά της NASA έγινε η πρώτη Ελληνίδα Barbie!

Η Ελένη Αντωνιάδου, ερευνήτρια της NASA έγινε κούκλα barbie

Η Mattel ξεκινά σήμερα τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της Barbie, της Νo1 κούκλας σε όλο τον κόσμο που σχεδιάστηκε για να εμπνέει κάθε κορίτσι ώστε να μπορεί να γίνει ό,τι ονειρεύεται. Φέτος, με αφορμή τα 60 χρόνια Barbie  και τιμώντας τα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα, η Barbie παρουσιάζει την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model, την Ελένη Αντωνιάδου από τη Θεσσαλονίκη! 

H Ελένη είναι μια νέα, δυναμική γυναίκα και ερευνήτρια στη NASA. Η δουλειά, η εξειδίκευση και τα επιτεύγματά της αναγνωρίζονται από όλον τον κόσμο καθώς έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, μιας πρωτοποριακής και φιλόδοξης μεθόδου που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές.

Η ίδια δήλωσε σχετικά: «Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!»

Η Lisa McKnight, Senior Vice President και General Manager της Barbie δήλωσε: «Εδώ και 60 χρόνια, η Barbie εμπνέει τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να δουν πως έχουν επιλογές. Με πάνω από 200 καριέρες, 6 υποψηφιότητες για πρόεδρος και ένα ταξίδι στο φεγγάρι, πριν τον Neil Armstrong, η Barbie συνεχίζει να εξελίσσεται ως ένα σύγχρονο πρότυπο  για όλες τις ηλικίες», και συμπλήρωσε «Η Barbie πιστεύει πως τα κορίτσια δεν πρέπει να γνωρίσουν έναν κόσμο, μια δουλειά ή ένα όνειρο που να μην έχουν κατακτήσει οι γυναίκες. Μέσω των παγκόσμιων στρατηγικών μας, ξεκινάει ένα κίνημα για να γίνει η Barbie ως το απόλυτο brand ενδυνάμωσης των κοριτσιών.»

eleni_antoniadou.jpg

9 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Barbie ως πρότυπο που εμπνέει τα κορίτσια

Η Barbie τιμάει περισσότερες από 20 γυναίκες, από διαφορετικές ηπείρους και χώρες, από 19 έως και 85 ετών και μιλούν σε 13 γλώσσες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και την πιο διαφοροποιημένη σειρά από γυναίκες-πρότυπα που βραβεύτηκαν και τιμήθηκαν από την Barbie, συνεχίζοντας το πρόγραμμα ‘’Shero’’ που ξεκίνησε το 2015.

Αυτές οι γυναίκες λαμβάνουν την υψηλότερη αναγνώριση της Barbie, μια μοναδική και προσωποποιημένη κούκλα που φτιάχτηκε για να τιμήσει το ρόλο τους ως πρότυπα κοριτσιών ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, τιμάμε την Ελένη Αντωνιάδου για την προσφορά της στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές.

Η Barbie Vlogger διακρίθηκε ως κορυφαία influencer των κοριτσιών στο YouTube με πάνω από 108 εκατομμύρια προβολές.

Δημιουργώντας μια μοναδική και επετειακή σειρά προϊόντων, ενθαρρύνει τα κορίτσια να ονειρεύονται. Πριγκίπισσα, Πρόεδρος κράτους, Αστροναύτης, Κτηνίατρος… η Barbie σπάει κάθε όριο!

Η σειρά επαγγελμάτων της Barbie για τα 60 χρόνια, γιορτάζει έξι καριέρες που βρίσκονται από την αρχή στην συλλογή της Barbie και εξακολουθούν να είναι επαγγέλματα που περιορισμένα εκπροσωπούνται από γυναίκες, όπως αστροναύτης, πιλότος, αθλήτρια, δημοσιογράφος, πολιτικός και πυροσβέστης.

Η Συλλεκτική Barbie – 60 Χρόνια και η Proudly Pink Barbie αποτελούν την κληρονομιά της Barbie με εντυπωσιακό σχεδιασμό για να γιορτάσουν τα 60 χρόνια μόδας.

Η μάρκα έχει συνεργάτες από πολλές ειδικότητες, όπως fashion , food, beauty, travel ώστε να την επέτειο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης 
Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Για τρεις ολόκληρες μέρες ο πολυχώρος της Helexpo θα φιλοξενήσει το event της φετινής άνοιξης για το αυτοκίνητο από τη VAG Comment
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
O Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας πρέπει να γίνει -βάσει προκήρυξης- στο Πανθεσσαλικό και με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα.
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης