Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε εγρήγορση το Ροδολίβος για το «λουκέτο» στο Ταχυδρομείο

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ταχυδρομείο στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφίπολης – Επιστολή του Δημάρχου στα ΕΛΤΑ- Παρέμβαση Αραμπατζή

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι κάτοικοι του Ροδολίβους, του δήμου Αμφίπολης, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να αναστείλει τη λειτουργία του ταχυδρομείου στις αρχές Μαΐου και να βάλει «λουκέτο». Επιστολή προς τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και τους βουλευτές του Νομού Σερρών έστειλε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος, ενώ παρέμβαση με δήλωσή της έκανε η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή.

Με κύριο αίτημα την συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Ροδολίβος έγινε το πρωί της Δευτέρας μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκατοντάδες κατοίκους, δεκάδες τοπικούς φορείς αλλά και τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, έξω από το Ταχυδρομείο στο Ροδολίβος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του.

Παράλληλα αποφασίστηκε η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος, ενώ εν αναμονή βρίσκονται οι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής για την οριστικοποίηση της συνάντησής τους με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ στην Αθήνα.

Δήλωση του Προέδρου Τοπικού Συμβουλίου Μάκη Γκόγκογλου

«Όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος για το κλείσιμο του καταστήματος, καθώς εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών και ο τζίρος του είναι πάνω από το προβλεπόμενο όριο βιωσιμότητας, αλλά μέχρι και την τελευταία στιγμή μας έδιναν διαβεβαιώσεις για την συνέχιση της λειτουργίας του. Μας κορόιδευαν, δηλαδή, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής Μάκης Γκόγκογλου. Για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφίπολης.

melitos-ostas-serres-evima.jpg

Κώστας Μελίτος: «Απαιτούμε την αδιάκοπη συνέχεια του καταστήματος ΕΛΤΑ»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος έστειλε επιστολή προς τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και τους Βουλευτές του Νομού Σερρών με θέμα το επικείμενο κλείσιμο του Ταχυδρομείου στο Ροδολίβος.

Ο κ. Μελίτος με την επιστολή του ζήτησε από την διοίκηση των ΕΛΤΑ την αδιάκοπη συνέχεια των ταχυδρομικών υπηρεσιών στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

«Η απόφαση που λήφθηκε τόσο ξαφνικά», λέει στην επιστολή του, «και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση, πιστεύουμε ότι αδικεί όλες τις πλευρές. Τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ροδολίβους όσο και την ίδια την Πολιτεία που πολλές φορές έχει δείξει την ευαίσθητη πλευρά της σε τέτοιου είδους ζητήματα».

Και καταλήγει: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι με συνεννόηση μπορούμε να βρούμε λύσεις ωφέλιμες για όλους, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα που λειτουργούν αποτρεπτικά για την συνέχιση και την ανάπτυξη της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση που πήρατε για το κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος Ροδολίβους.

Είναι αδιανόητη η στέρηση των ταχυδρομικών υπηρεσιών από τους κατοίκους αυτής της απομακρυσμένης από το κέντρο ημιορεινής-ορεινής περιοχής. Απαιτούμε την αδιάκοπη συνέχεια του καταστήματος ΕΛΤΑ και των ταχυδρομικών υπηρεσιών στους δημότες με κάθε τρόπο».

f.arampatzi-1-819x580.jpg

Παρέμβαση της Φωτεινής Αραμπατζή

Η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, με αφορμή την απόφαση των ΕΛΤΑ για κλείσιμο του καταστήματος Ροδολίβους, έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση:

«Η αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει από τις 7 Μαΐου 2019 το τοπικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Ροδολίβος έχει εξαγριώσει τους κατοίκους της περιοχής.

Στην Έδρα του Δήμου Αμφίπολης, στην μεγαλύτερη σε πληθυσμό κοινότητα του Δήμου, οι πολίτες καλούνται να "πληρώσουν" μια ακόμη συνέπεια της επιζήμιας κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Μιας πολιτικής, που απαξίωσε και βούλιαξε μια ακόμη δημόσια επιχείρηση.

Μια επιχείρηση, όπως τα ΕΛΤΑ, που τα ίδια κεφάλαιά της κατρακύλησαν από τα 50,6 εκατ. ευρώ το 2014 στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ το 2017, μια επιχείρηση, που επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2017 "έγραψε" ζημιές της τάξης των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Με σημερινή μου Αναφορά ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό την ανάκληση της απόφασης. Ως εδώ!».

Δ. Π.

(Με πληροφορίες-φωτό από: (Ευτοπία Ροδολίβους, ert.gr, e-vima.gr)

 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο
Εκδήλωση σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας - Η Ειρηνοδρομία θα έχει ως σημείο κατάληξης την παραλία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα
Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο