Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαθητές δημοτικού θα καθαρίσουν παραλία στο Δέλτα του Νέστου

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου, σε συνεργασία με την «Energean Oil & Gas», διοργανώνει εκδήλωση καθαρισμού της παραλίας Ερασμίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία έχει οριστεί από το 1972, από τον οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου για να θυμίζει σε όλους την αξία που έχει το φυσικό περιβάλλον για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 10:00 π.μ. στην Παραλία Ερασμίου, δίπλα στο αρδευτικό κανάλι Ερασμίου, ανατολικά του ποταμού Νέστου. Θα συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών Σχολείων και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι συμμετέχοντες στον καθαρισμό θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη, καθώς και να διασκεδάσουν μέσα από περιβαλλοντικά παιχνίδια που θα πραγματοποιήσει ο Φορέας Διαχείρισης. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα μοιραστούν αναμνηστικά δωράκια.

Παράλληλα θα υπογραφεί το σύμφωνο συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης με την “Energean Oil & Gas” με στόχο την ανάδειξη και προστασία των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της περιοχής Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου, αλλά και την ευρύτερη συνεργασία σε θέματα περιβαλλοντικής ευθύνης και διαχείρισης σχετικών δράσεων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ