Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία» και αύριο Κυριακή 23 Ιουνίου

Συνεχίζεται και αύριο η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Και αύριο Κυριακή 23 Ιουνίου τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους για το κοινό για ένα διήμερο και προσφέρουν ξεναγήσεις και μια σειρά από διαδραστικές εμπειρίες στον χώρο τους, όπως σεμινάρια και γευσιγνωσίες.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018. Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας.

Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία και την ξενάγηση, το κοινό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να εξοικειωθεί με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να μάθει για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή, να συνομιλήσει με τους ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και να δοκιμάσει διαφορετικά είδη μπύρας.

Στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2018», εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον ζύθο και να μοιραστούν μαζί τους ζυθοποιούς μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα.

Τα μέλη που συμμετέχουν στην δράση για το 2019 είναι τα εξής: Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE, ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ, Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ, Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE, Ζυθοποιία Χίου, Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ, Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ, Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE, Μικροζυθοποιία Septem OE, Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE, Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ και Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ.

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το θα είναι ελεύθερη αύριο όπως και σήμερα, ενώ για κάποιες δράσεις απαιτείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθούν για να ενημερωθούν για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κουλτούρα της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στα απογευματινά χειρουργεία - «Θέλουμε να κοιτάμε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη», ανέφερε ο πρόεδρος του...
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας