Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τούρκος μετέφερε σε μπουκάλια 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα

Συνελήφθη στο Τελωνείο Κήπων σε λεωφορείο που έμπαινε στην Ελλάδα

Αρχαία ελληνικά νομίσματα εντόπισαν υπάλληλοι του τελωνείου Κήπων σε Τούρκο υπήκοο, έπειτα από έρευνα που του διενήργησαν, ως επιβάτη λεωφορείου, κατά την είσοδό του στη χώρα από την Τουρκία.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης μετέφερε επιμελώς κρυμμένα 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα σε 7 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, τα οποία είχε τοποθετήσει στον πάτο της τσάντας που περιείχε φαγητό και ήταν περιτυλιγμένα με αδιαφανή ταινία.

Ο δράστης, εξεταζόμενος, ομολόγησε ότι τα νομίσματα του τα παρέδωσαν άγνωστοι στο σπίτι του στην Τουρκία για να τα μεταφέρει στη Γερμανία έναντι 1.400 ευρώ και θα τα παραλάμβανε άγνωστο σ' αυτόν άτομο. Παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Τα αρχαία νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης, η οποία γνωμάτευσε ότι αυτά εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων και θα τα αποστείλει για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό του κάθε νομίσματος στην κεντρική αρχαιολογική υπηρεσία.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί