Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χιλιάδες κεραυνοί χτυπήσαν τη Χαλκιδική - Συγκλονιστικά βίντεο

Θυελλώδεις άνεμοι και χαλάζι διαμέτρου πάνω από 5 εκ. σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Περίπου 5.000 κεραυνοί έπεσαν χθες σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, με τους περισσότερους να χτυπούν τη Χαλκιδική και τη Θράκη.

Όπως αναφέρει το meteo.gr οι βροχές και οι καταιγίδες σημειώνονται από το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019, κατά κύριο λόγο στην βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις τα φαινόμενα είναι ισχυρά, ενώ κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι πνέουν στις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων, ενώ έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα καταγράφεται από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr “ZEUS”, το οποίο έως τις 23:00 ώρα Ελλάδος κατέγραψε πάνω από 5.000 κεραυνούς εντός των ορίων της Ελληνικής επικράτειας.

Η Μακεδονία, η Θράκη και η Θεσσαλία έχουν δεχθεί τις πιο καταστροφικές καταιγίδες, με χαλάζι διαμέτρου πάνω από 5 εκ. και ανέμους που ξεπέρασαν τα 110 km/h.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τη Μόσχα - Συνελήφθη άνδρας στην Πολωνία
Ο ύποπτος δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει πληροφορίες για το αεροδρόμιο Rzeszów-Jasionka
Σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τη Μόσχα - Συνελήφθη άνδρας στην Πολωνία