Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Χαλκίδας - Πήγαν να πατήσουν αστυνομικούς με ΙΧ -

Σκηνές από ταινία εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Χαλκίδας

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής (14/7) σε κεντρικό δρόμο στη Χαλκίδα. Δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν και στάθμευσαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο για το οποίο είχε δοθεί σήμα ότι κινείται επικίνδυνα στους δρόμους της Ευβοϊκής πρωτεύουσας χωρίς να φέρει πινακίδες.

Τη στιγμή που οι αστυνομικοί πλησίαζαν το όχημα για να ελέγξουν τους επιβάτες του, ο οδηγός του ΙΧΕ έβαλε μπροστά και κινήθηκε εναντίον του ενός, απειλώντας τη ζωή του. Τότε ο αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο και πυροβόλησε στο ψυγείο του οχήματος καταφέρνοντας να το ακινητοποιήσει και το βασικότερο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια, καθώς οι επιβάτες του οχήματος, δύο τον αριθμό, επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί με τον έναν να τα καταφέρνει. Ο άλλος όμως, που ήταν και ο οδηγός που προσπάθησε να πατήσει με το αμάξι του τον αστυνομικό, εξουδετερώθηκε από τους δύο αστυνομικούς.

Πρόκειται για 28χρονο Ρομά, ενώ ο δεύτερος επιβάτης του οχήματος ήταν ο 22χρονος αδερφός του που συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Τι ήταν εκείνο όμως που παραλίγο να στοιχίσει την υγεία ή ακόμη και τη ζωή δύο ανθρώπων πάνω στο καθήκον; 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι Ρομά είχαν στο αυτοκίνητό τους ναρκωτικά και συγκεκριμένα ηρωίνη και επιπλέον διαρρηκτικά εργαλεία και ένα χρυσό ρολόι το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν κλεμμένο από ηλικιωμένη γυναίκα πρωινές ώρες της ίδια μέρας.

Επιπλέον το αμάξι κινούνταν χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς είχαν αφαιρεθεί εδώ και αρκετό καιρό λόγω σωρείας τροχονομικών παραβάσεων.

Τη δικογραφία, που περιλαμβάνει απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κλοπή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σχημάτισε το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι