Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη φωτιά στην Τανάγρα - Απομακρύνθηκαν 2 μοναχοί

Στόχος της Πυροσβεστικής να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο πριν βραδιάσει και η κατάσταση γίνει πιο δύσκολη

Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κεντρικής Ελλάδας μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ασωπία του Δήμου Τανάγρας, στη Βοιωτία. Πρόκειται για πυρκαγιά που εξελίσσεται σε δασική έκταση.

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή 92 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 8 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και 1 συντονιστικό ελικόπτερο.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις είναι: 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην πυρόσβεση συνδράμουν 6 υδροφόρα οχήματα και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Η φωτιά κινείται σε δύο μέτωπα ενώ από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη απομακρύνθηκαν 2 μοναχοί.

Εσπευσμένα μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην Ασωπία Τανάγρας, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το απόγευμα.

Παράλληλα στην περιοχή μεταβαίνει και κλιμάκιο της Γ.Γ.Π.Π, ενώ σημειώνεται ότι ενισχύονται οι εναέριες και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Πηγή: thetoc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurovision: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων
Οι επισκέπτες θα περνούν από σαρωτές και ελέγχους ασφαλείας, όπως στα αεροδρόμια, κατά την είσοδό τους στους χώρους του διαγωνισμού όπου...
Eurovision: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων
Μπακογιάννης για επέτειο Marfin: Ό,τι ημέρα και να είναι, όπου και να είμαστε, δεν ξεχνάμε
«Για την Παρασκευή, τον Επαμεινώνδα, την Αγγελική και το αγέννητο παιδί της, το Πάσχα δεν ήρθε ποτέ» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων
Μπακογιάννης για επέτειο Marfin: Ό,τι ημέρα και να είναι, όπου και να είμαστε, δεν ξεχνάμε