Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει για τους άνω των 74 ετών

Αλλαγές φέρνει το υπουργείο Μεταφορών - Πιο αυστηρό το παλιό καθεστώς εξέτασης των οδηγών

Με στόχο να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία οδηγών που είναι άνω των 74 ετών και περιμένουν στις ουρές για να επανεξεταστούν ώστε να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης, το υπουργείο Μεταφορών φέρνει αλλαγές στα όσα ισχύουν.

Στις προθέσεις του υπουργείου είναι οι οδηγοί άνω των 74 ετών να εξετάζονται λεπτομερώς, όπως άλλωστε γίνεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού, από τους αρμόδιους γιατρούς. Και εκείνοι θα είναι που θα χορηγούν πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας για τη συνέχιση της οδήγησης. Οι γιατροί, δηλαδή, θα δίνουν ουσιαστικά το… δίπλωμα οδήγησης.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, θα αυστηροποιηθεί το παλιό καθεστώς εξέτασης των οδηγών από τους γιατρούς, οι οποίοι πλέον θα φέρουν και την τελική επιστημονική ευθύνη για το εάν κάποιος ηλικιωμένος είναι σε θέση να οδηγεί ή όχι.

Έως σήμερα, η αρμοδιότητα για το αν θα ανανεωθεί ή όχι το δίπλωμα οδήγησης κάποιου είναι στους εξεταστές.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται στη Βουλή έως τις 15 Αυγούστου. Με αυτή, αρχικά, θα ανασταλεί για τουλάχιστον έξι μήνες ο μόνος Σπίρτζη και στο διάστημα αυτό θα επιστρέψει σε ισχύ το παλιό καθεστώς στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών θα επανεξετάσει στο σύνοδό του το νόμο και μέσα σε έξι μήνες θα κάνει τις εισηγήσεις της για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα βασικά σημεία που θα εξεταστούν θα είναι και η ασφάλιση των υποψηφίων οδηγών αλλά και η διαδικασία καταγραφής των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης με κάμερες και μικρόφωνα.

Πηγή: newsit.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ