Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα πυρκαγιά στην Κρήτη - Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική

Το έργο των πυροσβεστών δυσκόλευαν οι έντονοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή

Νέα φωτιά ξέσπασε, νωρίς το πρωί, σε αγροτική περιοχή στην περιοχή Γέννα του δήμου Γόρτυνας στην Κρήτη. Στο σημείο έφτασαν 16 άνδρες με δύο αξιωματικούς και 8 οχήματα καταφέρνοντας να επέμβουν επιτυχώς.

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δηλώσεις του συνέστησε προσοχή από τους πολίτες, ζητώντας να είναι προσεκτικοί σε ότι αφορά τις εργασίες που κάνουν και έχουν σχέση με φωτιά, καθώς ένα μεγάλο μέρος των πυρκαγιών οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Αν και μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική κατάφερε να την θέσει υπό πλήρη έλεγχο, το έργο των πυροσβεστών δυσκόλευαν οι έντονοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και γενικότερα σε όλο το νησί. Σημειώνεται ότι για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δημοπρασία ξανά για τα γυάλινα περίπτερα στον Κήπο του Νερού
Καθώς και άλλα τρία αναψυκτήρια – Εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν εντός Ιουνίου, εάν κατακυρωθούν – Υπάρχει ενδιαφέρον για εκμίσθωση
Θεσσαλονίκη: Δημοπρασία ξανά για τα γυάλινα περίπτερα στον Κήπο του Νερού
Εγκρίθηκε το νέο σχέδιο για την εναέρια διάσωση – Δημιουργούνται 6 βάσεις ετοιμότητας
Για τις ανάγκες του Εθνικού Σχεδίου Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών συστήνονται βάσεις σε Αγχίαλο, Ακτιο, Ηράκλειο, Καβάλα, Νάξο και Λήμνο
Εγκρίθηκε το νέο σχέδιο για την εναέρια διάσωση – Δημιουργούνται 6 βάσεις ετοιμότητας