Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απομακρύνεται το ναυάγιο του «ΟΛΓΑ» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου μεταξύ του ΟΛΑ και της αναδόχου εταιρείας

Σε διάστημα περίπου δύο μηνών από την ημερομηνία έκδοσης των σχετικών αδειών θα πραγματοποιηθούν η ανέλκυση και η απομάκρυνση από το λιμένα Αλεξανδρούπολης του ναυαγίου βυθοκόρου «ΟΛΓΑ».

Το χρονοδιάγραμμα της ανέλκυσης ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), Χρήστος Δούκας, μετά την υπογραφή, τις προηγούμενες ημέρες, της σύμβαση εκτέλεσης του έργου μεταξύ του ΟΛΑ και της αναδόχου εταιρείας «Ελληνικό Κέντρο Καταδύσεων ΕΡΕ».

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο, το οποίο είναι βυθισμένο από τον Ιούλιο του 2010 στο ανατολικό κρηπίδωμα της προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στη λειτουργία του λιμένα και τον ελλιμενισμό εμπορικών πλοίων, ενώ εντός των 64 ημερών ο ανάδοχος θα ολοκληρώσει και τον καθαρισμό της περιοχής εκτέλεσης των εργασιών από τυχόν προσχώσεις, κατάλοιπα, πετρελαιοειδή και απορρίμματα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα