Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα καταγγελία σοκ - Απείλησαν μαγείρισσα σε ξενοδοχείο με μαχαίρι

Νέα καταγγελία από την Κέρκυρα για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε κουζίνες και στον τουρισμό

Νέα καταγγελία για εργασιακό «μεσαίωνα» στον τομέα του τουρισμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1, προϊστάμενος απείλησε με μαχαίρι στο λαιμό μία μαγείρισσα, η οποία ήταν και εκπρόσωπος εργαζομένων ξενοδοχείου στην Κέρκυρα, προκειμένου να μην «ξεσηκώνει» τους υπόλοιπους εργαζόμενους σχετικά με εργασιακές διεκδικήσεις τους.

«Την απείλησαν με μαχαίρι, την έδιωξαν από την κουζίνα, την είχαν σε χώρο ξενοδοχείου να κάθεται εκεί και να μην κάνει τίποτα», αναφέρει στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ο γραμματέας Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Παύλος Ζήμος.

Η νέα καταγγελία έρχεται λίγες ημέρες μετά τα όσα είπε 19χρονος σπουδαστής μαγειρικής στην Κέρκυρα. Ο σπουδαστής που έκανε την πρακτική του άσκηση στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα, κάνει λόγο για σκληρά βασανιστήρια. Σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζόμενου σπουδαστή, ο υπεύθυνος κουζίνας ασκούσε συστηματικά εναντίον του σωματική και λεκτική βία, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Ο υπεύθυνος κουζίνας του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον έβριζε και τον κλώτσαγε στο τραυματισμένο του πόδι.

Η πλευρά του εστιατορίου απάντησε λέγοντας πως πρόκειται για δυσφήμιση και προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Έργα αποκατάστασης ύψους 1,4 δισ. ευρώ ξεκινoύν το καλοκαίρι στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης
Σε συνάντηση με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, συζήτησαν για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης