Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το Education Festival έκλεισε τα 11 και δεν περπατάει…τρέχει! (Μέρος 1o)

Όλα όσα είδαμε φέτος στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ στην Ευρώπη

Το Education Festival, powered by IEK ΑΛΦA, ξεκίνησε το 2009 με ένα και μόνο σκοπό. Να προσφέρει δωρεάν το αγαθό της παιδείας σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται ανεξαρτήτως ειδικού ενδιαφέροντος. Και ήταν τόσο μεγάλο το πάθος και η διάθεση να πάρει καθολική μορφή το συγκεκριμένο εγχείρημα, που από την πρώτη στιγμή ο πήχης ανέβηκε ψηλά και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το αποτέλεσμα 11 χρόνια μετά; 1500 (!) δωρεάν σεμινάρια, 1700 εισηγητές και περισσότεροι από 100.000 ενδιαφερόμενοι που παρακολούθησαν μία από τις δεκάδες θεματικές ενότητες που καλύπτει το Education Festival.

Το φετινό φεστιβάλ όμως, εκτός από το αμιγώς διδακτικό μέρος, αφιερώθηκε στην Ολιστική Εκπαίδευση. Με άλλα λόγια στον προσανατολισμό ως προς την δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και όχι μόνο καταρτισμένων επαγγελματιών, προσόν που πολλές φορές υπερισχύει των τυπικών προσόντων.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, στη μεγάλη αυτή γιορτή της παιδείας και του πολιτισμού που διήρκεσε από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2019, έδωσε και φέτος δυναμικό “παρόν”, συνεισφέροντας καθοριστικά στην τελική διαμόρφωση, ενός εκπαιδευτικού φεστιβάλ, που επάξια έχει χαρακτηριστεί ως το “Μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Για να διαβάσετε το δεύτερο μέρος κάντε κλικ εδώ.

Ποιες ήταν όμως οι δράσεις που έλαβαν χώρα ανά τομέα εξειδίκευσης στο πλαίσιο του Education Festival στην Θεσσαλονίκη;
 

ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

alfa-agrot.jpg

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ιδιοκτήτης της “Μεσημβρίας Οινοποιητικής”

Το κρασί είχε την τιμητική του στην εβδομάδα του Education Festival, αφιερωμένη στην Αγροτική Ανάπτυξη. Την αρχή έκανε την Τρίτη 11 Νοεμβρίου ο ιδιοκτήτης της “Μεσημβρίας Οινοποιητικής”, Νίκος Παρασκευόπουλος, όπου και παρουσίασε την εταιρεία του και τα βραβευμένα κρασιά, του για να δώσει την θέση του, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στην Λένα Καψάλη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας “Αμπέλου Χώρα”, όπου και πραγματοποιήθηκε Γευσιγνωσία των εξαιρετικών κρασιών της. Οι εκδηλώσεις του Τομέα, συμπληρώθηκαν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με ένα επιμορφωτικό σεμινάριο, πάνω στις νέες τάσεις στην Κηποτεχνία, με ομιλήτρια την Γεωπόνο και Κηποτέχνη στα “Φυτώρια Βασιλειάδη”, Μαρία Πατεράκη.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

alfa-athlit.jpg

Ο Πρωταθλητής Παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης

Εξαιρετικά πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα παρουσίασε, ο Τομέας Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Education Festival. Το πρώτο σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Μαΐου και αφορούσε την video ανάλυση ενός αγώνα και τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να την πραγματοποιήσουμε. Ομιλητής ήταν ο Match Analyst, Ιωάννης Τσανικλίδης. Σειρά είχε την Τρίτη 7 Μαΐου, μία σύγχρονη προσέγγιση πάνω στην νεανική επιχειρηματικότητα στον αθλητισμό, από τις ιδιοκτήτριες του γυμναστηρίου “Modo Di Vita”, Ανδρονίκη και Αναστασία Μπουρνή. Μια μέρα μετά την Τετάρτη 17 Μαΐου, ο συγκεκριμένος τομέας, έφερε καλεσμένο έναν σημαντικό αθλητή και φορέα ενός σπουδαίου μηνύματος, τον Πρωταθλητή Παραολυμπιονίκη, Αντώνη Τσαπατάκη, για να τους μιλήσει για τον Παραολυμπισμό στον 20ο αιώνα. Η χειρομάλαξη στον αθλητισμό είχε σειρά ως θεματική, με καλεσμένο ομιλητή, τον πιστοποιημένο θεραπευτή, Νίκο Σαββίδη, για να κλείσει η εξαιρετικά αυτή ενδιαφέρουσα εβδομάδα, με την ιδιοκτήτρια του “Moon Exclusive Fitness Studio” και καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Πηνελόπη Τουρτουρά, που μίλησε για τα οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

alfa-gastron.jpg

Η Αγγελική Μεϊμάρη του “Sugar Angel”, καλεσμένη του Education Festival

` Σεμινάρια όλων των ειδών και…γεύσεων παρουσίασε ο Τομέας Γαστρονομίας στο μεγάλο αυτό εκπαιδευτικό φεστιβάλ. Πρώτη καλεσμένη η διάσημη ιδιοκτήτρια του “Sugar Angel”, Αγγελική Μεϊμάρη, όπου την Τρίτη 12 Μαρτίου, έκανε μία εξαιρετική παρουσίαση αναφορικά με την διακόσμηση πασχαλινής τούρτας. Την ίδια μέρα και λίγη ώρα μετά, περάσαμε στο…αλμυρο από το γλυκό και συγκεκριμένα στο sushi, όπου ο chef de partie του εστιατορίου “Chan” (The Met Hotel), Απόστολος Πετρίδης μίλησε για τα μυστικά της παρασκευής αυτού του ιδιαίτερου πιάτου. Από την Ιαπωνία, “πετάξαμε” στην Γαλλία, όπου ο ζαχαροπλάστης της εταιρείας “Κανάκης”, Αντώνης Γαζάκης την Τετάρτη 13 Μαρτίου μύησε τους παρευρισκόμενους στα μυστικά της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Η εβδομάδα γαστρονομίας, έκλεισε με τον πιο “γλυκό τρόπο”, όπου ο ιδιοκτήτης του θρυλικού πλέον…περιπτέρου του λουκουμά, “Κόκκινος Σκούφος”, Κωνσταντίνος Λιάπης έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα το finger food.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

alfa-diatrofi.jpg

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλίνα Γιαννιώτη μιλά για την διατροφική διαπαιδαγώγιση

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, την τιμητική του είχε ο Τομέας Διατροφής και Διαιτολογίας. Εκεί η Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Πωλίνα Γιαννιώτη παρουσίασε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση αναφορικά με την διατροφική διαπαιδαγώγηση, έτσι ώστε να αποκτώνται από την παιδική ηλικία οι βάσεις για τις σωστές διατροφικές συνήθειες.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

alfa-dioikisi.jpg

Ο Πέτρος Φωτιάδης, head της iTrust Digital

Ιδιαίτερη έμφαση στη νέα ψηφιακή εποχή έδωσε το Τομέας Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του Education Festival, χωρίς όμως να παραλείψει και άλλες θεματικές. Πρώτη καλεσμένη ήταν η υπεύθυνη πωλήσεων της “Social Mind”, Ιωάννα Πεταλωτή, η οποία την Δευτέρα 1 Απριλίου, παρουσίασε ένα σεμινάριο αναφορικά με το Digital Marketing. Την επόμενη ημέρα, σειρά είχε ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Χαράλαμπος Αποστολίδης, να μιλήσει για την σημασία του Δικαίου, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική εξέλιξη. Την Παρασκευή 5 Απριλίου, η εβδομάδα του Education Festival, αφιερωμένη στον Τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων, έληξε με παρουσίαση των σημαντικότερων στρατηγικών online προώθησης επιχειρήσεων στο Google, από τον επικεφαλή της iTrust Digital, Πέτρο Φωτιάδη.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

alfa-ergotherapeia.jpg

Ο εργοθεραπευτής Χρήστος Πασαλίδης

Ένα σημαντικό, σοβαρό και εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, κάλυψε ο Τομέας Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, μέσω του εργοθεραπευτή, Χρήστου Πασαλίδη και δεν ήταν άλλο από την παρέμβαση σε ψυχιατρικό πλαίσιο με χρόνιους ψυχωτικούς ασθενείς. Το συγκεκριμένο σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

alfa-efarmosmenontexnwn.jpg

Ο designer Ηλίας Χουρμαζάνης, μιλάει για την ιστορία του Φανζίν

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σεμινάρια, παρουσίασε ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Την Τετάρτη 22 Μαΐου, ο έμπειρος designer, Ηλίας Χουρμαζάνης, μίλησε για την ιστορία του Φανζίν αλλά και για τι ισχύει σήμερα για το συγκεκριμένο είδος εντύπου. Την αμέσως επόμενη μέρα, σειρά είχε η designerauthor, Μυρτώ Θεοδώρογλου, η οποία στο σεμινάριο με τίτλο “The Creative Thinking Proccess”, συζητήθηκε η διαδικασία παραγωγής ιδεών καθώς και η αντιμετώπιση του συνδρόμου του “Λευκού Καμβά”, δηλαδή της έλλειψης έμπνευσης. Η εβδομάδα έληξε με τον Μάκη Λεβή, ο οποίος την Παρασκευή 24 Μαΐου μίλησε για την εμπορική παρουσίαση των προϊόντων supermarket με τη χρήση φωτογραφίας.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

alfa-kommwtiki.jpg

Ο hair artist, Dani Νάστο, παρουσίασε νέες τεχνικές πάνω στο ανδρικό κούρεμα

“Εβδομάδα – φωτιά”, παρουσίασε ο Τομέας Κομμωτικής του πιο ανερχόμενου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας. Πρώτο σεμινάριο αυτό της Δευτέρας 18ης Μαρτίου, με ομιλήτρια την Angeliki Hatzifotinos, η οποία κάνει καριέρα στην Αμερική ως ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου “Dr. Jekyl and Hyde Salon”, στο Ohio. Η επιτυχημένη επαγγελματίας παρουσίασε ένα σεμινάριο με τίτλο “Colour Profiling and Texture Method”. Tην ίδια μέρα ο hair artist, Dani Νάστο, παρουσίασε τις νέες τεχνικές πάνω στο μοντέρνο ανδρικό κούρεμα, για να δώσει την θέση του και πάλι την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στον βραβευμένο ως καλύτερο κουρέα της Κύπρου για το 2019, Δον Φων Barber, ο οποίος παρουσίασε νέες τάσεις στις τεχνικές κουρέματος. Δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα την Τετάρτη 20 Μαρτίου, σειρά είχε ο κορυφαίος κομμωτής, Σάκης Γιαννούλας του SG Hairstyling, όπου μεταλαμπάδευσε στους παρευρισκόμενους την γνώση και την εμπειρία του. Λίγο μετά την ίδια μέρα καλεσμένοι του Education Festival ήταν οι βραβευμένοι κομμωτές, Λευτέρης Παπαδόπουλος και Rio Black Rose της “Goldwell”, όπου έκαναν επίδειξη πάνω στο ανδρικό κούρεμα. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ο Extension Expert, Μάριος Μαυρουδάκης δίδαξε τα μυστικά των extensions, ενώ η εβδομάδα αφιερωμένη στην κομμωτική τέχνη ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου με σεμινάριο barber από τον βραβευμένο με τον τίτλο του “Best Barber of the Year 2019”, Λάζαρο Σιβρή, και τον hair artist και Τομεάρχη Κομμωτικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Giorgio Xidaseli.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

alfa-mixanologia.jpg

Ο sales engineer της “Grundfos”, Μηνάς Αποστόλου

Άλλος ένας τομέας που επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο κατά τη διάρκεια του Education Festival, ήταν αυτός της Μηχανολογίας. Η αρχή έγινε την Δευτέρα 4 Μαρτίου με τον sales engineer της “Grundfos”, Μηνά Αποστόλου, που παρουσίασε σεμινάριο με τίτλο “κυκλοφορητές”, για να δώσει την θέση του την ίδια ημέρα στον μηχανικό, Δημήτριο Καραφουλίδη, ο οποίος μίλησε για τις βελτιώσεις των αυτοκινήτων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και από τα αυτοκίνητα την Τετάρτη 6 Μαρτίου περάσαμε στις μηχανές, όπου ο μηχανικός, Γαβριήλ Πουμπουλίδης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις μεθόδους βελτίωσης των κινητήρων μοτοσυκλετών. Η εβδομάδα Μηχανολογίας, έκλεισε με τον εκπαιδευτή οδηγών, Γεώργιο Χριστοδούλου, όπου παρέδωσε πολύτιμα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες μας κάντε κλικ εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ