Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά στη Νέα Μάκρη Αττικής – Ενδείξεις για εμπρησμό (VIDEO)

Αρχικά έφτασε κοντά σε κατοικίες, ωστόσο άλλαξε κατεύθυνση

Φωτιά στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης στην Αττική ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα. Μάλιστα, η φωτιά, η οποία ξέσπασε λίγο μετά τις 02:10, αρχικά έφτασε κοντά σε σπίτια, τελικά, όμως, άλλαξε κατεύθυνση και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά κατοικίες.

Αναλυτικά, η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης (05.09.2019) σε δυο μέτωπα. Το πρώτο ξεκίνησε λίγο μετά τις 02:00 στην περιοχή Λιβίσι κοντά στον Άγιο Εφραίμ και λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε φωτιά και σε δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα. Αρχικά, η φωτιά βρισκόταν κοντά σε σπίτια, αλλά πλέον δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πόρτα-πόρτα οι αστυνομικοί χτυπούσαν κουδούνια σπιτιών και ειδοποιούσαν τους κατοίκους, ενώ χτύπησαν και οι καμπάνες για να ειδοποιηθεί ο κόσμος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση. «Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά αυτή την ώρα 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, εννέα εναέρια μέσα, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία. Λίγο μετά τις 06:40 στη μάχη της κατάσβεσης μπήκαν και τα εναέρια και πάνω από τη φωτιά πετούν τρία αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα καθώς κι ένα συντονιστικό ελικόπτερο.

 

«Ενδείξεις για εμπρησμό»

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη. «Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Πατούλης είπε ότι η φωτιά είναι μεγάλη, αλλά δεν κινδυνεύουν σπίτια. «Η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν έως ένα ορισμένο σημείο επειδή είναι δύσβατη η περιοχή», είπε ο κ. Πατούλης.

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς, όπως κατήγγειλαν, είδαν δυο ύποπτα άτομα πάνω σε μοτοσικλέτα να κινούνται στο Λιβίσι την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά. Η Πυροσβεστική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του εμπρησμού, κυρίως λόγω της ώρας της φωτιάς αλλά και του γεγονός πως το δεύτερο μέτωπο ξέσπασε λίγα λεπτά μετά το πρώτο.

«Έχουμε βάσιμες υποψίες για εμπρησμό γιατί ήταν δύο τα μέτωπα που ξεκίνησαν σε απόσταση 500 μέτρων. Το μέτωπο αυτή την ώρα (σ.σ. 6:15 το πρωί) εκτείνεται σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε ο Εισαγγελέας
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί - Τι είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του
Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε ο Εισαγγελέας
Σακελλαροπούλου: Επίσημη επίσκεψη στη Χιλή - Συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς
Η Χιλή κατέχει ξεχωριστή θέση στην ψυχή του ελληνικού λαού και στη δική μου προσωπικά, τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου
Σακελλαροπούλου: Επίσημη επίσκεψη στη Χιλή - Συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς