Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Frontex: Αυξήθηκαν κατά 9% οι αφίξεις προσφύγων τον Αύγουστο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πόσα άτομα πέρασαν στα νησιά του Αιγαίου με προορισμό της ΕΕ

Αύξηση της τάξης του 9% κατέγραψε ο αριθμός των αφίξεων προσφύγων στην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με τον Ιούλιο «λόγω των αυξημένων αφίξεων στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου» όπως γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα της η Frontex.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης, ο συνολικός αριθμός προσφύγων με προορισμό την ΕΕ τον Αύγουστο ανήλθε στους 12.900, εκ των οποίων οι 9.300 πέρασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (δηλαδή 3 στους 4 έφτασαν στην Ελλάδα).

Την ίδια ώρα, σε επίπεδο 8μηνου η αύξηση για τις αφίξεις προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο ήταν της τάξης του 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 38.300 άτομα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την Frontex, σχετικά με τις χώρες προέλευσης των συγκεκριμένων ατόμων, ο οργανισμός σημειώνει ότι 2 στους 5 ήταν από το Αφγανιστάν.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πόλεμο» στους λαγοκέφαλους κήρυξαν οι ψαράδες - «Στήνουν» πανελλήνιο διαγωνισμό
Oι ψαράδες ευελπιστούν ότι θα μειώσουν τον πληθυσμό του ψαριού και η ανταπόκριση που έχει λάβει ήδη η πρωτοβουλία είναι τεράστια
«Πόλεμο» στους λαγοκέφαλους κήρυξαν οι ψαράδες - «Στήνουν» πανελλήνιο διαγωνισμό