Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διαμαρτυρίες και επεισόδια σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στα Γιάννενα

Το τελευταίο διάστημα στον καταυλισμό του Κατσικά έχουν μεταφερθεί πάνω από διακόσια άτομα

Έντονες διαμαρτυρίες και επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή Κατσικά στα Ιωάννινα, όπου μεταφέρθηκαν 82 άτομα από τον καταυλισμό της Μόριας.

Η ένταση ξεκίνησε το πρωί, όταν μετανάστες έκλεισαν την κεντρική είσοδο του καταυλισμού με έναν μεγάλο κορμό δέντρου, αντιδρώντας στην μετεγκατάσταση νέων μεταναστών. Ο αποκλεισμός έληξε έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας 

Στη συνέχεια, οι αντιδρώντες κινήθηκαν εκ νέου προς την είσοδο του καταυλισμού και η αστυνομία προσπάθησε να τους απωθήσει. Ακολούθησε ρίψη πετρών από τους πρόσφυγες και χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το τελευταίο διάστημα στον καταυλισμό του Κατσικά έχουν μεταφερθεί πάνω από διακόσια άτομα ενώ άλλοι ογδόντα βρίσκονται καθ’ οδόν στο πλαίσιο αποσυμφόρησης της Μόριας.  

Στον καταυλισμό του Κατσικά διαμένουν συνολικά πάνω από 900 πρόσφυγες και μετανάστες, με τους ίδιους να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης.

Πηγή: naftemporiki

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)
Μπαίνοντας στο μαγαζί στη Θήβα τον περίμενε μια τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά του, που πάνω της είχε μπλε κεράκια με τον αριθμό 35
Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)