Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάμος: 700 αιτούντες άσυλο μεταφέρονται σε δομές στην ενδοχώρα

Με ταχύπλοο το οποίο θα τους μεταφέρει αρχικά στο λιμάνι του Πειραιά

Συνολικά 700 αιτούντες άσυλο αναμένονται να μεταφερθούν σήμερα, Δευτέρα, από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός το ταχύπλοο PAROS Jet θα παραλάβει τους αιτούντες άσυλο.

Στη Σάμο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζουν σήμερα περισσότεροι από 6.500 αιτούντες άσυλο, δηλαδή μεταφέρονται περισσότεροι από το 10% του σχετικού πληθυσμού του νησιού.

Στο μεταξύ μεταφέρθηκαν σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου στήθηκαν σκηνές, οι αιτούντες άσυλο που είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό του ΚΥΤ και έμεναν σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται και σήμερα στη Σάμο οι κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό -προσφυγικό ζήτημα. Ο δήμος Ανατολικής Σάμου θα κλείνει όλες τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πάνδημο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου της Σάμου.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Προθεσμία 20 ημερών ώστε να γίνει γνωστό, ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση...
Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο
Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ 3×3 που απευθύνεται σε όλους και όλες, ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο