Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κρήτη: Αυξάνονται οι «αποδράσεις» κρατουμένων - Δεν επιστρέφουν από άδειες

Επτά περιστατικά έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου τρίμηνου

Αυξάνονται ανησυχητικά τα περιστατικά κρατουμένων οι οποίοι δεν επιστρέφουν στις φυλακές της Κρήτης μετά την ολιγοήμερη άδεια που τους δίδεται. Πρόκειται για κρατούμενους που εκτίουν ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα, από διακίνηση και μεταφορά μεταναστών μέχρι ναρκωτικά και κλοπές.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το cretapost.gr, το τελευταίο τρίμηνο επτά κρατούμενοι που έφυγαν με άδεια από τις φυλακές των Χανίων και της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου δεν επέστρεψαν. Μόνο ένας από αυτούς συνελήφθη από τους αστυνομικούς λίγες μέρες αργότερα. Οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους εξής:

• 29χρονος αλλοδαπός ήταν να επιστρέψει στις 30 Αυγούστου μετά από ολιγοήμερη άδεια στις φυλακές Αλικαρνασσού. Είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές.

• 46χρονος αλλοδαπός δεν επέστρεψε στις φυλακές Αλικαρνασσού στις 6 Σεπτεμβρίου. Εξέτιε ποινή κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών.

• Δύο κρατούμενοι στις φυλακές των Χανίων -36 και 38 χρόνων- δεν επέστρεψαν μετά από άδεια την 1η Οκτωβρίου.

• 59χρονος που εξέτιε ποινή κάθειρξης για διακεκριμένες κλοπές έλειπε στην καταμέτρηση στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης στην Αγιά Χανίων στις 13 Οκτωβρίου. Λίγες ημέρες μετά οι αρχές τον εντόπισαν στο σπίτι της μητέρας του και επέστρεψε στις φυλακές.

• 37χρονος αλλοδαπός που εξέτιε ποινή για διακίνηση μεταναστών δεν επέστρεψε στις 31 Οκτωβρίου από την ολιγοήμερη άδεια του στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού.

• 40χρονος κρατούμενος στις φυλακές Χανίων δεν επέστρεψε μετά την άδειά του την 1η Νοεμβρίου. Εξέτιε ποινή κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης
Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία»
Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης