Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νικολαΐδης προς Αλεξανδρή: Πέρασες ένα όριο που δεν υπάρχει επιστροφή

Απάντηση του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη στο παραλήρημα Αλεξανδρή

Με ανάρτησή του στο Instagram ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης απάντησε στο ρατσιστικό παραλήρημα του Αλέκου Αλεξανδρή.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής με μία ανάρτηση στο facebook, την οποία στη συνέχεια κατέβασε, υπερασπίσθηκε το μπάρμπεκιου κοντά στις δομές χώρων κράτησης των μεταναστών, ενώ βασιζόμενος σε fake news σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα μίσους μίλησε με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς προς πρόσφυγες και μετανάστες. 

Ο Ολυμπιονίκης του τάε κβο ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης απάντησε στην τοποθέτηση του πρώην ποδοσφαιριστή. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξανδρου Νικολαΐδη:

Με πολύ μεγάλη λύπη διάβασα την δημοσίευση του Αλέκου Αλεξανδρή. Λύπη και στεναχώρια όχι λόγω του ωκεανού ιδεολογιών που μας χωρίζει, αλλά γιατί ένας άνθρωπος του αθλητισμού, έζησε και τελείωσε την καριέρα του χωρίς να μάθει την μεγαλύτερο μάθημα που μπορεί να του προσφέρει: κάτω από τις φανέλες και τα σορτσάκια, κάτω από τις φόρμες και τις αγωνιστικές στολές, είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι που αυτές οι ίδιες οι φανέλες μας κάνουν μια οντότητα.

Τη μια χρονιά αντίπαλοι, την άλλη συναθλητές, ο αθλητισμός και η μουσική είναι δύο από τις ελάχιστες κοινωνικές δράσεις που δεν χρειάζεται καν να μιλάς την ίδια γλώσσα με τον συνάδελφό σου. "ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ" λοιπόν Αλέκο ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την ζωή και τις αξίες της, αλλά δεν θα σου πω ότι σε μισώ, ούτε ότι σε σιχαίνομαι. Δεν θα τολμήσω όμως ούτε καν να σου ζητήσω να αλλάξεις απόψεις, θεωρώ ότι έχεις περάσει ένα όριο που δεν υπάρχει επιστροφή.

Θα σου ζητήσω όμως μια μεγάλη χάρη: ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανοίγουμε το στόμα μας και επεξεργαζόμαστε παιδικές ψυχές. Αυτές γεννήθηκαν χωρίς να μισούν, ας μην τις ρίξουμε στα σκοτάδια τα δικά μας.

https://www.instagram.com/p/B4peXmVA3Mv/

Σε νέα ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook προχώρησε ο Αλέξης Αλεξανδρής, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα όσα έγραψε σχετικά με τους πρόσφυγες.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Αλεξανδρής:

«Επειδή δεν έχω σάιτ ούτε πληρώνομαι και από κανένα για να του κάνω χατίρια, θα σας πω κάτι χωρίς να σας κουράσω… Όσον αφορά το ποστ που με τόσο ζήλο και υποκρισία αναλύσατε θα σας διευκρινίσω ότι δεν είναι δικό μου, όπως θα δείτε στο τέλος του, δηλαδή δεν το έγραψα εγώ. Απ’ όλο το κείμενο σαφώς και δεν με ενδιαφέρει ούτε τι κρέας τρώει ο κάθε άνθρωπος, ούτε αν μυρίζει κρεμμύδι. Για τα υπόλοιπα όμως, όπως βιασμούς, κλεψιές, απαξίωση των ηθών και αξιών της πατρίδας μου και της βεβήλωσης της πίστης μου στα ιδανικά της πατρίδας μου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο… Αν αυτό το θεωρεί κάποιος ρατσιστικό είναι δικαίωμά του… Η ανησυχία μου δεν είναι για τους μετανάστες, αλλά γι' αυτούς που εισβάλουν στην χώρα μου τόσο εύκολα με εγκληματικές τάσεις που ουδείς γνωρίζει από πού προέρχονται και όχι για τους πρόσφυγες πολέμου… Για μια ακόμη φορά διαπιστώνω την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό που έχει καταβάλει την χώρα μου απ’ τους ίδιους τους Έλληνες, που όπως πάντα στην ιστορία μας σαν λαός την έφερε στην σημερινή κατάντια… Ουδείς μπορεί να φιμώσει τα πιστεύω μου, τις αξίες και τις σκέψεις μου όπως και κανενός συνανθρώπου μου. Εύχομαι σε λίγα χρόνια να μην συμφωνείτε με τα λεγόμενα μου γιατί αν συμφωνήσετε τότε θα έχει χαθεί η πατρίδα… Στοπ στους ανεξέλεγκτους μετανάστες λοιπόν και όχι σ’ αυτούς που αναζητούν στην χώρα μου μια ευκαιρία ζωής… Ελπίζω στα όσα κακά έρθουν να δείξετε τον ίδιο ζήλο προβολής όπως κάνατε σήμερα… Υ.Γ.1 Μην μπερδεύεται τα λόγια μου με τον αθλητισμό! Υ.Γ.2 Και ξέρω ότι δεν θα δημοσιευθεί, γιατί ο καθένας επιλέγει να πλασάρει αυτό που του συμφέρει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους