Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Novartis: Σύγκληση Ολομέλειας του Εφετείου ζητά ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου

Ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis

Νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση της Novartis, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητεί την σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πλιώτας διαβίβασε έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ιωάννη Μωραϊτάκη, με το οποίο ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ανατεθεί η δικογραφία της Novartis σε δύο-τρεις ή και περισσότερους εφέτες, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης σε σύντομο χρόνο.

Πάντως, η Ολομέλεια των Εφετών που θα συγκληθεί θα αποφασίσει εάν θα πάρει μόνο τις εκκρεμείς δικογραφίες της Novartis που εκκρεμούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως είναι του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, του Νίκου Μανιαδάκη κλπ ή και αυτές που χειρίζεται η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, η Ολομέλεια Εφετών θα αναθέσει σε εφέτες όλο το «πακέτο» της Novartis.

Όπως είναι γνωστό, κατά το παρελθόν και στην περίπτωση και άλλων υποθέσεων - όπως αυτή της Τράπεζας Κρήτης, του παραδικαστικού κυκλώματος, της 17Ν, της Siemens κλπ - είχε συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και οι υποθέσεις είχαν ανατεθεί σε εφέτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι