Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία με καταιγίδες και δυνατούς ανέμους - Βροχές και στη Θεσσαλονίκη

Aπό απόψε το βράδυ επέλαση της κακοκαιρίας

Σε τρία στάδια θα "χτυπήσει" τη χώρα το νέο χαμηλό βαρομετρικό που έχει ονομαστεί " Γηρυόνης" και θα επηρεάσει καταρχήν τη δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την ακτογραμμή του από το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό.

Μέσα στη νύχτα της Κυριακής, η κακοκαιρία θα συνεχίσει ανατολικότερα, ενώ το ξημέρωμα της Δευτέρας θα έχει φθάσει στις ανατολικές περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης της Μακεδονίας, του Αιγαίου, των Κυκλάδων και θα φθάσει μέχρι και την Κρήτη. Το μεσημέρι η κακοκαιρία θα προχωρήσει ανατολικότερα και θα επηρεάσει τα νησιά του ανατολικού Αιγίου και τα Δωδεκάνησα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι τόσο πολύ ισχυρά που να έχουμε και χαλαζοπτώσεις, μεγάλα ύψη βροχής και ισχυρούς νοτιάδες που θα φθάσουν στο Ιόνιο τα 9, ενώ το βράδυ της Κυριακής, και τα 10 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη βάσει του δελτίου που εξέδωσε η ΕΜΥ αναμένονται βροχές μετά το απόγευμα ενώ πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και καταιγίδες αναμένονται τις βραδινές ώρες.

Στη Χαλκιδική που επλήγη από τις καταιγίδες των προηγούμενων 24ωρων μετά τη χθεσινή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή της Ολυμπιάδος είκοσι μηχανήματα έργου επιχειρούν εντατικά εδώ και 24 ώρες στο δήμο Αριστοτέλη.

Έντονη είναι η ανησυχία και νέες καταστροφές με τα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται και δίνεται μάχη με το χρόνο, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή θωράκιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ