Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έλεγχοι της Τροχαίας για κόντρες - Μηχανή με 200 στο αντίθετο ρεύμα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Παραβιάζοντας και 3 κόκκινους σηματοδότες

Άλλη μία αιφνιδιαστική επιχείρηση της Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων και πρόκλησης υπερβολικών θορύβων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο από προσωπικό των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), στο Λυκαβηττό και στην Βουλιαγμένη.

Συνολικά διενεργήθηκαν 552 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών οχημάτων και βεβαιώθηκαν 228 παραβάσεις, (υπερβολικοί θόρυβοι, παραβίαση κόκκινου, φιμέ τζάμια, επικίνδυνη οδήγηση, ανασφάλιστα οχήματα, κράνη, ζώνες κ.λπ..), για τις οποίες κόπηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 31χρονου στην περιοχή της Βουλιαγμένης, ο οποίος συνελήφθη γιατί έτρεχε με 200 χιλιόμετρα, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με μοτοσικλέτα 1.300 κ.ε., χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας και παραβιάζοντας τρεις ερυθρούς σηματοδότες διαδοχικά.

Σε βάρος του ανωτέρω σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και οδηγήθηκε, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.440 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα άνω των 2 ετών, λόγω συμπλήρωσης βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. [point system]).

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Ο δήμος ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα