Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστά – Ποιοί εκπαιδευτικοί μπορούν να φύγουν νωρίτερα

Κλειστά το καθορισμένο δεκαπενθήμερο θα μείνουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα κάνουν μαθήματα κανονικά μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και θα μείνουν κλειστά από την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου. Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

 

Ποιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να φύγουν νωρίτερα

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τη διευκόλυνση μετακίνησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ (ειδικό προσωπικό) που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές εν όψει Χριστουγέννων. Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται με τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, είναι δυνατή, με αιτιολογημένη απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων, η αποχώρησή τους από τη σχολική μονάδα πριν από τις 23-12-2019, αλλά όχι νωρίτερα από τις 21-12-2019 με την προϋπόθεση ότι:

Η μετάβαση από τη σχολική μονάδα που υπηρετούν, στον τόπο κατοικίας τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Θα αναπληρωθούν στο σύνολό τους οι διδακτικές ώρες που θα χαθούν. Για τον τρόπο αναπλήρωσης θα αποφασίσει ο Σύλλογος διδασκόντων της σχολικής μονάδας και θα ενημερωθεί η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εφαρμογής της ανωτέρω διευκόλυνσης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται από τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ να υποβάλουν σχετική αίτηση στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας που υπηρετούν.

Ο διευθυντής του σχολείου διαβιβάζει το αίτημα στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, μαζί με σχετική εισήγηση για την αναπλήρωση των μαθημάτων.

Η απουσία του εκπαιδευτικού καταχωρίζεται στο myschool στη φόρμα «Βραχυχρόνιες/Αναρρωτικές Αδειες και Απουσίες» στην επιλογή Τύπος Αδειας με επιλογή «Διευκόλυνση Μετακίνησης Υπηρετούντων σε Απομακρυσμένες Νησιωτικές Περιοχές», αναφέροντας στο πεδίο «παρατηρήσεις» τον αριθ. πρωτ. της παρούσας εγκυκλίου. Οι ημέρες απουσίας δεν αφαιρούνται από το σύνολο των θεσμοθετημένων αδειών που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ