Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παράταση της ρύθμισης για τα δάνεια της εργατικής κατοικίας από τον ΟΑΕΔ

oaed

Έως τις 30 Ιουνίου 2020 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ

Παρατείνεται η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών και δικαιούχων Εργατικής Κατοικίας.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2020 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ.

Επίσης, το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ) και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ως άνω οφειλών.

Η απόφαση εξάμηνης παράτασης της προθεσμίας, που κανονικά εξέπνεε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, ελήφθη από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ με στόχο οι δανειολήπτες και οι δικαιούχοι εργατικής κατοικίας να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, βάσει των Υπουργικών Αποφάσεων 52246/3173/26.01.2018 και 13097/661/13.04.17.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, στο portal του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν τη «Ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ» και τη «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ» ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες (στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις»).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά