Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πανελλήνιος διαγωνισμός κατά του σχολικού & διαδικτυακού εκφοβισμού

Για 7η χρονιά - Απευθύνεται στα δημοτικά και στα γυμνάσια σχολεία ολόκληρης της χώρας

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός «Λέμε όχι στον σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό» ξεκίνησε και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, και απευθύνεται στα δημοτικά και στα γυμνάσια σχολεία ολόκληρης της χώρας. Η πρωτοβουλία του British Council και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει δεκάδες χιλιάδες μαθητές από κάθε σημείο της Ελλάδας, αλλά και να βραβεύσει πρωτοβουλίες των μαθητών ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό. Μάλιστα, το πρόγραμμα έχει για άλλη μια χρονιά την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ekfovismos.jpg

Ο στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται με τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και με την υποστήριξη της Samsung Electronics Hellas, είναι να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει ο oλυμπισμός και η oλυμπιακή εκεχειρία όπως η αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας, η ισότητα ευκαιριών, η κοινωνική ένταξη, η επίλυση διαφορών, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών. Η κατανόηση αυτών των εννοιών σε μικρές ηλικίες και μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων είναι πολύ σημαντική και προάγει το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργική συνύπαρξη διαφορετικών ιδεών, προελεύσεων, θρησκειών και πάνω από όλα το σεβασμό στα κοινά.

Οι μαθητές (10-15 ετών) με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, καλούνται να σχηματίσουν ομάδες 2 έως 5 ατόμων και να δημιουργήσουν είτε ένα βίντεο (διάρκειας 3’ – 5’), είτε μια παρουσίαση PowerPoint (μέχρι 20 διαφάνειες) όπου θα μας δίνουν την δική τους οπτική για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και θα επικοινωνούν το δικό τους μήνυμα υπέρ της ισότητας με εύληπτο και ευρηματικό τρόπο. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με πολλές ομάδες.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τους, οι μαθητές μπορούν να συμβουλευτούν τον/την καθηγητή/καθηγήτρια ή το/τη δάσκαλο/δασκάλα τους, του/της οποίου/οποίας ο ρόλος θα είναι υποστηρικτικός και στο βαθμό που εκείνος/εκείνη επιθυμεί.

Οι καλύτερες ομάδες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2020 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) όπου η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή. Οι εργασίες των μαθητών θα κριθούν με βάση το περιεχόμενο και την ευρηματικότητα.

 

Βραβεία Διαγωνισμού

• Το σχολείο της ομάδας που θα καταλάβει την 1η θέση, θα κερδίσει τεχνολογικό εξοπλισμό αξίας €5.000 από την Samsung Electronics Hellas.

• Το κάθε μέλος των πέντε πρώτων νικητήριων ομάδων και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της ομάδας θα κερδίσει από ένα tablet από τη Samsung καθώς και αναμνηστικά από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council.

• Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν ηλεκτρονικά δίπλωμα συμμετοχής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι