Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Master Chef: Κατέπληξε ο σχεδόν τυφλός 36χρονος Βασίλης από Θεσσαλονίκη!

Βλέπει μόλις κατά 5% αλλά πήρε τρία "ναι" από τους κριτές

Την πολυπόθητη άσπρη ποδιά του Masterchef και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του δημοφιλούς διαγωνισμού μαγειρικής πήρε ο Βασίλης Στεφανίδης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έστειλε παράλληλα και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στους τηλεθεατές του χθεσινού επεισοδίου, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης πήγε στην οντισιόν της Θεσσαλονίκης για να μαγειρέψει και να διαγωνιστεί, όμως έχει μία ιδιαιτερότητα που τον κάνει ξεχωριστό, καθώς βλέπει μόλις κατά 5%.

«Ονομάζομαι πρακτικά τυφλός, διότι έχω 5% όραση… Έχω ένα μότο, το οποίο είναι τέσσερα αρχικά γράμματα. Το Ε, το Θ, το Υ και το Π. Επιμονή, θέληση, υπομονή και πείσμα. Πιστεύω ότι έχω και τα τέσσερα!», ανέφερε ο 36χρονος που έρχεται από την περιοχή της Χαριλάου, ενώ μίλησε και για την αγάπη του για τη μαγειρική αλλά και για το πώς πήρε την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή.

Το πρόβλημα στην όρασή του δεν το απέκτησε εκ γενετής, όπως είπε στους κριτές. Το πρώτο του μάτι το «έχασε» σε ηλικία 12 ετών και το δεύτερο μάτι σε ηλικία 24 ετών.

Ο Βασίλης που είναι τελειόφοιτος μαγειρικής σχολής ασχολείται παράλληλα με το άθλημα της τοξοβολίας και με το μπόουλινγκ.

Μαγείρεψε μια πολωνική μανιταρόσουπα σε συνταγή που του έχει μάθει η αρραβωνιαστικιά του και πήρε το «ναι» και από τους τρεις κριτές. Το πρώτο "ναι" το έδωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο οποίος μοιράστηκε μάλιστα με τον Βασίλη και το τηλεοπτικό κοινό και μια προσωπική του εμπειρία και έστειλε τα δικά του μηνύματα. 

«Βασίλη, θα σου πω το εξής!  Το πιάτο που έχεις φτιάξει είναι πάρα πολύ νόστιμο. Σε ότι έχει να κάνει με εσένα, είναι πάρα πολύ δυνατό αυτό που βγάζεις, η θετική σου ενέργεια. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε δει και ανθρώπους που η πρώτη σκέψη είναι η παραίτηση όταν τους συμβαίνει κάτι δύσκολο. Θα σου πω μια προσωπική μου εμπειρία, εκεί κάπου στο Λύκειο τα είχα με μία κοπέλα, η οποία ήταν κωφάλαλη. Το πιο σημαντικό ήταν να μην την κάνω να νιώθει ότι είχε κάποιο πρόβλημα, που δεν είχε! Ήταν ένας πλήρως λειτουργικός άνθρωπος και το πρόβλημα το έχουμε εμείς που συνήθως επειδή είμαστε λίγο γαϊδούρια, στην καθημερινότητά μας βάζουμε εμπόδια σε αυτούς τους ανθρώπους… Από μένα είναι «Ναι»», του είπε ο σεφ Κουτσόπουλος.

«Έχω καιρό να φάω μανιταρόσουπα που να είναι τόσο νόστιμη» είπε από την πλευρά του ο Πάνος Ιωαννίδης. «Δεν έχω ξαναδεί υποψήφιο να δοκιμάζει τόσες φορές κάτι που φτιάχνει. Θυμάσαι που είναι τα πράγματα, έχεις αναγκαστεί να θυμάσαι. Είναι κάτι που πρέπει όλοι να κάνουμε» του είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς πριν του δώσει το τρίτο «ναι».


Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συμμετοχή του Βασίλη παρακάτω

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elaiolado
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο
Καύσωνες, υψηλά επιτόκια και πληθωρισμός συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που ωθεί στα ύψη τις τιμές
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο