Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προετοιμάζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό

24ωρη απεργία στα μέσα Φεβρουαρίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προετοιμάζεται  για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης έχει διαρρεύσει πως η πρότασή του θα κατατεθεί γύρω στις 20 Φεβρουαρίου, με τα συνδικάτα να προετοιμάζονται για την κήρυξη της απεργίας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένο ότι η διορισμένη από το πρωτοδικείο Διοίκηση της ΓΣΕΕ δεν έχει άλλη αρμοδιότητα παρά τη διεξαγωγή του αναβληθέντος Συνεδρίου της, την απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση λαμβάνουν τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες. Ήδη, μεταξύ άλλων, αποφάσεις έχουν λάβει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας –που το Συνέδριό του στις 8 και 9 Φεβρουαρίου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τις εσωτερικές διεργασίες του συνδικαλιστικού κινήματος- Ηρακλείου, Πάτρας, Λάρισας, Αγρινίου και άλλα οκτώ μικρότερα, καθώς και πολλές Ομοσπονδίες, αλλά και η ΑΔΕΔΥ.

Την προσεχή Πέμπτη, μάλιστα, 6 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη,  Γιάννινα, Ηράκλειο και αλλού, συγκεντρώσεις, που θα προετοιμάζουν κατ΄ουσίαν την 24ωρη απεργία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις κινητοποιήσεις πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ, ενώ στις αντιδράσεις συμμετέχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: news247

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελούδης: Έρχονται νέες θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη – Ο «μίνι» απολογισμός
«Η Θεσσαλονίκη θα έχει άλλη εικόνα την επόμενη πενταετία», δήλωσε ο Στέλιος Αγγελούδης αναφερόμενος στα έργα που έχουν ξεκινήσει και σε αυτά που θα...
Αγγελούδης: Έρχονται νέες θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη – Ο «μίνι» απολογισμός
Παναγιώτης Κοκκόρης: «Ο e-ΕΦΚΑ αλλάζει καθημερινά προς όφελος των πολιτών»
«Ο e-ΕΦΚΑ αλλάζει καθημερινά προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων του», αναφέρει σε άρθρο του για το TyposThes ο κ. Κοκκόρης
Παναγιώτης Κοκκόρης: «Ο e-ΕΦΚΑ αλλάζει καθημερινά προς όφελος των πολιτών»