Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκκενώθηκε από πρόσφυγες ξενοδοχείο στις Μουριές Κιλκίς (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Περίπου 170 άτομα μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας σε άλλα σημεία της χώρας

Βήμα βήμα υλοποιείται η κυβερνητική απόφαση με το άδειασμα των ξενοδοχείων που φιλοξενούν πρόσφυγες – μετανάστες και τη μεταφορά τους σε οργανωμένες δομές. Στο πλαίσιο αυτό, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά περίπου 170 προσφύγων από το ξενοδοχείο «Δήμητρα» στο Σ.Σ. Μουριών. Μέχρι σήμερα στο ξενοδοχείο φιλοξενούνταν 206 πρόσφυγες και ασυνόδευτα παιδιά και εκεί θα παραμείνουν περίπου 35, ενώ μέσα στον Μάρτιο το ξενοδοχείο θα αδειάσει εντελώς.

Σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου, από το πρωί οι πρόσφυγες με τα υπάρχοντά τους επιβιβάστηκαν σε εφτά λεωφορεία που τους μετέφεραν σε διάσπαρτες στην χώρα δομές φιλοξενίας (Φθιώτιδα, Γρεβενά κ.λπ.). Η όλη εκκένωση του ξενοδοχείου έγινε με απόλυτη τάξη και προς τούτο συνέβαλε η άριστη οργάνωση της αστυνομίας Κιλκίς που επόπτευσε και την εφαρμογή του σχεδίου εκκένωσης.

Πλέον στο ξενοδοχείο φιλοξενείται μικρός αριθμός προσφύγων -λιγότεροι από 40- και αν δεν εκκενωθεί πλήρως στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε ενδεχόμενη φιλοξενία μικρού αριθμού ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Σημειώνεται ότι το σχέδιο εκκένωσης αποτελούσε και μια προσωπική δέσμευση και στόχευση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Γεωργαντά και του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, όπως εκφράστηκε και στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση των κατοίκων του λεκανοπεδίου Μουριών στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Την ίδια μοίρα αναμένεται να έχουν και οι πρόσφυγες που διαμένουν σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες του Πολυκάστρου.

Όπως τόνισε στις Ειδήσεις Κιλκίς κυβερνητικό στέλεχος η μεταφορά των προσφύγων από ξενοδοχειακές μονάδες σε υπάρχουσες δομές φιλοξενίας προσφύγων θα υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα και ο σχεδιασμός αυτός δεν εξαρτάται ούτε και συνδέεται με τις δραματικές εξελίξεις στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Δείτε τις φωτογραφίες και το video από το σημείο:

 

ekkenosi_mouries_1.jpg
ekkenosi_mouries_2.jpg
ekkenosi_mouries_3.jpg
ekkenosi_mouries_4.jpg

Πηγή: eidisis.gr/

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ