Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη Παρασκευή: Ανοιχτά μόνο 6 ώρες τα καταστήματα – Το ωράριο

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Διανύουμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα, που θα καθορίσει τα αν και πότε θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας» τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός επανέλαβε πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις το Πάσχα και οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. 

«Ούτε σε συγγενείς θα πάμε ούτε σε ταράτσες και πυλωτές θα μαζευτούμε», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε «μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες αυτά που καταφέραμε με προσπάθεια. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό φέτος».

Ενόψει της Μεγάλης Παρασκευής αναφέρθηκε στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα μείνουν ανοιχτά από τις 13:00 και έως τις 19:00, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προσευχής στα σπίτια τόσο για την πρωινή λειτουργία, όσο και το βράδυ για τον Επιτάφιο. 

Αναφορικά με τα νεκροταφεία τόνισε ότι απαγορεύονται και οι επισκέψεις την Μεγάλη Παρασκευή, καθώς θεωρούνται επίσης τόποι λατρείας. 

Ευχάριστα είναι τα νέα από την Ξάνθη, καθώς σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την περιοχή του Δροσερού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 326 δειγμάτων, τα οποία και είναι όλα αρνητικά, όπως και τα 15 από το προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης.

Η ευρύτερη περιοχή έχει υψηλά φορτία γι αυτό οι κάτοικοι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το υπουργείο ανάπτυξης χρηματοδοτεί επιδημιολογική μελέτη για τον κορωνοϊό, στην εκπόνηση της οποίας μετέχουν: η Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, το Εθνικό ίδρυμα τεχνολογίας και έρευνας, ο «Δημόκριτος», το Ινστιτούτο Παστέρ και το Ινστιτούτο Αλ. Φλέμινγκ, με αντικείμενο της μελέτης τη διερεύνηση της επιδημίας στην Ελλάδα, την ανάπτυξη εγχώριων μεθόδων ανίχνευσης του ιού, την έρευνα για την αντιμετώπιση της λοίμωξης, τον προσδιορισμό γενετικών παραγόντων και την πρακτική εφαρμογή της μελέτης.

Παράλληλα ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη νέα υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για έγγραφα από ΚΕΠ και υπηρεσίες χωρίς χρέωση.

Τέλος, ανακοινώθηκε λόγω μη τήρησης των μέτρων προστασίας η αναστολή λειτουργίας τριών λαϊκών αγορών σε Πειραιά, Δήμο Ορχομενού και Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»