Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι πόρτα-πόρτα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

115 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον συνοικισμό

Πόρτα-πόρτα έγιναν σήμερα το πρωί 115 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον συνοικισμό των ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Τέσσερα συνεργεία από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το νοσοκομείο και τον ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον συντονιστή καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καλομπάτσιου, πήραν δείγματα στην περιοχή της καραντίνας. Τα αποτελέσματα αναμένονται.

Παράλληλα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άλλο ένα συνεργείο πήρε 20 δείγματα από το Ιατρικό Κέντρο Υποδοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας των νοσηλευομένων και να κριθεί αν και ποιοι μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις κι εφαρμόζουμε ένα πρωτόκολλο ασφαλείας μοναδικό για τη χώρα με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες» ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Παράλληλα με τις ιχνηλατήσεις, προχωράμε σε ελέγχους αντισωμάτων με την μέθοδο ELISA IgG, τα αποτελέσματα των οποίων είναι σημαντικά για την επιδημιολογική παρακολούθηση της νόσου. Είμαστε η περιφέρεια που κάνουμε επιδημιολογική έρευνα παράλληλα με τις ιχνηλατήσεις» σημείωσε.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στη δημιουργία, με «διαδικασίες εξπρές», Ιατρικού Κέντρου Υποδοχής κρουσμάτων Covid-19, όπου φιλοξενούνται φορείς του ιού με ήπια συμπτωματολογία ή χωρίς συμπτώματα. «Κάναμε προσλήψεις, πήραμε πιστοποίηση από τον ΕΟΔΥ, τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας εντός του χώρου και στην περίμετρο» σημείωσε, τονίζοντας πως «δεν εφησυχάζουμε, δεν χαλαρώνουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»
«Τώρα για τον δεύτερο κύκλο των επεισοδίων σου κλέβεις και τις promo φωτογραφίες της ταινίας; Τζήζας πια!»
Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»
Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Καραμανλής δεμένοι χέρι, χέρι στη συγκάλυψη των Τεμπών
Παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από το στρατόπεδο, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή
Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Καραμανλής δεμένοι χέρι, χέρι στη συγκάλυψη των Τεμπών